Sunday 14 September 2008

Ногоотой хуурсан наймаалж (오징어 볶음)





Орц:

* 1 амны халбага сахар
* 5 амны халбага цуу
* 2-3 амны халбага улаан перц
* 4-5 хумс сармис
* 1 ш сонгино
* 12 ш ногоон сонгино
* 500 гр хэртэй наймаалж (squid)
* 1 ш лууван
* 1 ш ногоон чинжүү
* оливийн тос
* sesame-ын тос

Бэлтгэх нь:
  1. Наймаалжныхаа гэдэсийг гаргаж нүдийг нь авч бэлтгэнэ. Гэдсэн дотор нь inksack байдаг бөгөөд тэрийг нь хагалалгүйгээр авах хэрэгтэй. Нуруунд нь тунгалаг яс байдаг бөгөөд тэрийг нь бас олж авна. (Youtube-ээс хэрхэн цэвэрлэх талаар видео олж үзээрэй.)
  2. Цэвэрлэсэн наймаалжаа угаана. 0.5 см хэртэй хэрчиж бэлтгэнэ.
  3. Луувангаа арилгаад савхан хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэнэ.
  4. 12 ш ногоон сонгиноо арилгаад, угааж 5-7 см урттай хэрчинэ.
  5. Дунд зэргийн сонгиноо арилгаад хагас цагираг болгож хэрчинэ.
  6. Ногоон перцнийхээ үрийг гаргаад хэрчиж бэлтгэнэ.
  7. Аяганд хэчиж бэлтгэсэн 5 хумс сармис. 5 амны халбага цуу, 2 амны халбага улаан перц, 1 амныхалбага сахар холиж бэлтгэнэ.
  8. Хайруулын тавганд 1 амны халбага оливийн тос хийж халаана.
  9. Халаасан тосондоо лууван, сонгино, ногоон сонгино, ногон перц дарааллаар хэрчсэн ногоогоо нэмж хуурна.
  10. Хэрчиж бэлтгэсэн наймаалж, сармистай соусаа нэмээд хэдэн минут хуурна.
  11. Бага зэрэг sesame-ын тос нэмээд сервислэнэ.

No comments: