Monday, 15 September 2008

Кокостой, шоколадаар бүрсэн бөмбөлөг (Гэрийн нөхцөлд бэлтгэсэн Bounty)



Орц:

* 250 гр үрсэн кокос
* 1 стакан хуурсан macadamiа самар, хэрчсэн (toasted macadamiа nuts)
* 1 стакан өтгөрүүлсэн сүү/sweetened condensed milk (молоко)
* 1/2 амттаны халбага алмондны охь
* 350 гр шоколад

Бэлтгэх нь:
  1. Кокос, молоко, самар. алмондны охио холиж нийцүүйнэ.
  2. Жижиг жижиг хуваагаад хоёр алгаараа зөөлөн дарж бөөрөнхийлнө. Тостой цаас дэвссэн тавцан дээр өрж тавиад 3-4 цаг хатаана.
  3. 50 гр шоколадаа ууран дээр тавиж хайлуулаад бөмбөлөгнүүдээ дүрж гаргаж ирээд тостой цаастай тавцан дээрээ буцааж тавин 1-2 цаг хөргөгчинд байлгаж шоколодыг биежихээр сервислэнэ.

Зүүлт

* Мacadamiа нь мөнх ногоон, 9 төрлийн, цэцэглэдэг ургамал бөгөөд энэхүү төрлийг анх тодорхойлсон John Macadam-н нэрээр нэрлэгдсэн аж. Автрали (7 төрөл), Индонез (1 төрөл), New Caledonia-д (1 төрөл) ургадаг энэхүү бутны самрыг Macadamia, Macadamia nut, Queensland nut, Bush nut, Maroochi nut мөн bauple nut; Австралийн уугуулууд gyndl, jindilli, мөн boombera хэмээн нэрлэдэг аж.
Дээрх 9 төрлийн модны самраас 2 нь л хоргүй бөгөөд хүнсэнд хэрэглэгддэг аж. Энэхүү самар нь нохойг үхүүлж чадах хэмжээний хор агуулдаг аж.

No comments: