Friday 26 September 2008

Крем




Крем нь тослогоосоо хамааран хэд хэдэн төрөл байдаг бөгөөд кремийг хоол эсвэл кекс бялуу хийхэд хэрэглэх гэж байгаа бол доорх маягаар бэлтгэн орлуулж болно.

1 стакан Half-and-Half бэлтгэхийн тулд
* 7/8 стакан сүүг
* 7/8 амны халбага масло эсвэл маргарин

1 стакан Light Cream (18%-20% тослогтой)
* 3/4 стакан сүү
* 3 амны халбага масло эсвэл маргарин

1 стакан Heavy Cream (36%-40% тослогтой)
* 3/4 стакан сүүг
* 1/3 стакан масло эсвэл маргаринтай холино.

Зүүлт

* Дээрх маягаар бэлтгэсэн кремээр whipping cream хийхэд тохиромжгүй.

8 comments:

Unknown said...

tegeed hoorond n holiod mixerdehiimuu

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Зүгээр зөөлөн сэгсэрч эсвэл урт иштэй халбагаар сайтар хутгаад л хэрэглэхэд бэлэн болно..

veka said...

hi hi cheesecake-nd ordog sour cream gej yamar cream bdag bol teriig soft and creamy gesen belen creameer orluulj boloh bol uu

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

sour cream гэж цөцгий... Гэхдээ эхлээд жортойгоо сайн танилцаарай. Иймэрхүү юм байх ёстой. http://www.sogoodblog.com/wp-content/uploads/2009/12/SourCream.jpg

Anonymous said...

hi tgd whipping creamiig geriin nuhtsuld yaj hiihuu

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

@Anonymous whipping cream нь түүхий сүүний дээд хэсэгт цугладаг тослог ихтэй хэсэг юм. Кремийг гэрийн нөхцөлд хийхэд хэцүү тул хүнсний дэлгүүрээс сүү маягаар савласанг авч хэрэглэхийг зөвлье.

Anonymous said...

Hi, neg asuult bn. Whipping cream mongold zaragddag bolov u? yamar nertei baidag yum bol?
Bayarlalaa

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Меркурид байдаг гэсэн саяханаас Номин бас оруулж ирээд байгаа сурагтай байсан. Сүүн крем гэдэг гэсэн Монголоор