Friday, 19 December 2008

Гадил шоколадны чанамал


Орц: (380 мл чанамал)

* 300 гр, ойролцоогоор 3 ш том гадил
* 80 гр хар шоколад
* 20 мл рум дарс (rum), хүсвэл
* 100 мл ус(өрөөний темпратурт)
* 210 гр сахар

Бэлтгэх нь:
  1. Гадилаа арилгаад нимгэлэн хэрчинэ. 1 мм орчим зузаантай.
  2. Томхон саванд гадилаа, ус, сахарын хамтаар нэмнэ.
  3. Байнга хутгасаар буцалгаад хөөсийг нь хамж авч хаяна.
  4. Дахиад 2-3 минут буцалгаж гарсан хөөсийг шүүж авсаар бэлдмэл тунгалаг болоход шоколадаа нэмнэ.
  5. Шоколад хайлаад буцалж эхлэнгүүт гал дээрээс аваад хэрэглэх бол рум дарсаа нэмээд хутгаж нийцүүлээд ариутгаж бэлтгэсэн шилэнд хийн таглана. Хөргөгч эсвэл харанхуй сэрүүн газар хадгалах тохиолдолд 3 сар хэртэй, задласанаасаа хойш 7 хоног хадгалах боломжтой.
Эх сурвалж Happy Hоme Baking

No comments: