Oрц:
* Мах
* гурил
* ус
* сонгино
* давс
* сармис (хүсвэл)
* хар перц (хүсвэл)
* байцаа (хүсвэл)
* бага зэрэг өөх
Бэлтгэх нь:
- Гурилаа зуураад хөмөрч амараана.
- Мах, өөхөө татаад давс, жижиглэн хэрчсэн сонгино, сармис, хар перц бага зэрэг усаар амтлана. Хүсвэл бага зэрэг байцаа жижиглэн хэрчээд махтайгаа холино. Байцаатай бууз илүү шингэц сайтай, маханд хэмнэлттэй, шүүслэг болдог.
- Эвлэж бэлэн болсон гурилаа хуваагаад хуурай гурил цацсан тавцан дээр сувиад тэнцүү хэмжээтэй таслаж бэлтгэнэ.
- Гурилаа ёроолыг нь помбойлгон илдээд бага зэрэг амталсан мах голд нь тавиад, чимхээд тослож бэлтгэсэн жигнүүр дээр тавиад буцалж буй халуун усны ууранд, буузныхаа хэмжээнээс шалтгаалан 15-25 минут жигнэнэ.
* 250 гр дуфу (firm tofu)
* тал стакан жижиглэж хэрчсэн лууван
* тал стакан жижиглэж хэрчсэн хятад байцаа
* 2 амны халбага жижглэн хэрчсэн улаан перц
* 2 амны халбага жижиглэн хэрчсэн ногоон сонгино
* 2 амны халбага цагаан гаа
* 1 амны халбага жижиглэн хэрчсэн яншуй
* 2 хумс сармис нухаж, сайтар жижиглэсэн
* 1 амны халбага цуу
* 1 амны халбага hoisin соус
* 2 амны халбага гүнжидийн үрний тос (sesame)
* 1 ш өндөг
* 1 амттаны халбага давс
* 1/4 амттаны халбага хар перц
* 1/3 стакан тахианы тунгалаг шөл эсвэл ус
* гурил (дээрх орцоор томдуу 35-40 ш бууз хийх боломжтой)
* ус
Бэлтгэх нь:
- Гурилаа зуурч бэлтгэнэ.
- Жижиглэж хэрчсэн бүх ногоогоо холино.
- Дуфугээ угаагаад 2 салфетканы завсар байрлуулаад дээрээс нь хүндхэн юмаар дарж 20 минут орчим байлгана.
- Дуфугээ жижиглэж хэрчээд ногоонууд дээрээ нэмэн холино. Цуу, hoisin соус, гүнжидийн үрний тос, өндөг, давс, перцээ нэмээд базаж нийцүүлнэ.
- Гурилаа сувиад таслаж бэлтгэнэ. Илдээд голд нь тал амттаны халбага шанз тавина.
- Чимхээд багахан тослож бэлтгэсэн жигнүүр дээр өрөөд 15-20 минут жигнээд халуун дээр нь сервислэнэ.
Махтай болон ногоотой буузаа доорх маягаар бэлтгэсэн соусанд дүрж идвэл илүү амттай байдаг.
Орц:
* 3 амны халбага цуу
* 1 амттаны халбага жан (Chinese black vinegar)
* 1 амттаны халбага гүнжидийн үрний тос
* чимх цагаан чинжүү
Бэлтгэх нь:
- Бүх орцоо холиод буузны хажууд сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment