Monday, 22 December 2008

Эггног (Eggnog )


Орц:

* 4 ш өндөгний шар
* 1/2 стакан сахар
* 2 стакан сүү
* чимх синнамон
* 2 ш cloves
* 1 стакaн крем
* 1 амттаны халбага ваниллины охь
* 1 амттаны халбага nutmeg
* 2 амны халбага рум (rum)
* 2 амны халбага bourbon эсвэл бранди
* 4 ш өндөгний цагаан (хүсвэл)

Бэлтгэх нь:
  1. Томхон саванд өндөгний шараа хутгаж цайруулна. Сахараа бага багаар нэмнэ. Хөсөөртөл нь хутгана.
  2. Сүү, cloves, синнамоноо наайддаггүй саванд хийн халаана.
  3. Өндөгний бэлдмэл дээрээ сүүнийхээ талыг нэмж (Temper-градусыын ялгааг багасгахын тулд) хутгаад буцаан сүүтэй саванд хийнэ.
  4. Дунд зэргийн гал дээр байнга хутгасаар халаана. Бага зэрэг өтгөрөөд ирэхээр галаа унтраагаад кремээ нэмнэ. Шүүж clove-г авна. 1 цаг орчим хөргөнө.
  5. Ваниллины охь, nutmeg мөн архинуудаа нэмээд (bourbon, brandy)аягалаад сервислэнэ.
Зүүлт

* Бага наснхан уух бол архийг хийхгүй байж болно.
* Өндөгний цагаанаа нэмэх бол бага зэрэг сахартай хутган хөөсрүүлээд ээгног дээрээ нэмэн зөөлөн хутгаж нийцүүлнэ.

No comments: