Орц:
* 4 ш өндөгний шар
* 1/2 стакан сахар
* 2 стакан сүү
* чимх синнамон
* 2 ш cloves
* 1 стакaн крем
* 1 амттаны халбага ваниллины охь
* 1 амттаны халбага nutmeg
* 2 амны халбага рум (rum)
* 2 амны халбага bourbon эсвэл бранди
* 4 ш өндөгний цагаан (хүсвэл)
Бэлтгэх нь:
- Томхон саванд өндөгний шараа хутгаж цайруулна. Сахараа бага багаар нэмнэ. Хөсөөртөл нь хутгана.
- Сүү, cloves, синнамоноо наайддаггүй саванд хийн халаана.
- Өндөгний бэлдмэл дээрээ сүүнийхээ талыг нэмж (Temper-градусыын ялгааг багасгахын тулд) хутгаад буцаан сүүтэй саванд хийнэ.
- Дунд зэргийн гал дээр байнга хутгасаар халаана. Бага зэрэг өтгөрөөд ирэхээр галаа унтраагаад кремээ нэмнэ. Шүүж clove-г авна. 1 цаг орчим хөргөнө.
- Ваниллины охь, nutmeg мөн архинуудаа нэмээд (bourbon, brandy)аягалаад сервислэнэ.
* Бага наснхан уух бол архийг хийхгүй байж болно.
* Өндөгний цагаанаа нэмэх бол бага зэрэг сахартай хутган хөөсрүүлээд ээгног дээрээ нэмэн зөөлөн хутгаж нийцүүлнэ.
No comments:
Post a Comment