Monday, 29 December 2008

Фриттата (frittata)


Орц:

* 12 ш өндөг
* өөрийн хүссэн бэлэн болон хагас бэлэн бүр түүхий ногоо (сонгино, чинжүү, мөөг, лууван..), мах (улаан болон цагаан..)
* давс
* хар перц
* 1 амны халбага ургамалын тос
* тал стакан хайлдаг шар бяслаг (хүсвэл)
* 3 амны халбага ус (эсвэл сүү)

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухныхаа тавцанг (хэрээсэн төмөр) дээд тень/халаагуураас 10-15 см зайтай байрлуулна. Зуухаа (broiler) халаана.
  2. 30 см, наалддаггүй хайруулын тавганд 1 амны халбага ургамалын тос нэмээд жижиглэн хэрчсэн түүхий ногоо (өөрийн хүссэн), махаа (улаан, цагаан мах) хуурна. Давс, перц зэрэг хүссэн амтлагчаараа амтлан болтол нь хуурна.
  3. Хэрэглэх бол болсон (хагас бэлэн эсвэл бэлэн) бүтээгдэхүүнээ нэмээд халаана.
  4. 12 ш өндөгөө хагалан нэг саванд хийнэ. 3 амны халбага усаар (эсвэл сүү) шингэлээд давс, перцээр амтлан хутгаж бэлтгэнэ. Бяслаг хэрэглэх бол талыг нь өндгөн дээрээ нэмнэ.
  5. Мах ногоон дээрээ өндгөө нэмээд дунд зэргийн гал дээр 3-4 минут орчим хутгаж шарна.
  6. Шарж бэлтгэсэн өндгөө гал дээрээс аваад үлдсэн бяслагаа дээгүүр нь цацаад хайруулын тавагныхаа хамтаар халааж бэлтгэсэн зуухандаа хийн 2-4 минут жигнэнэ.
  7. Зуухнаасаа гаргаж ирээд 5 орчим минут амраагаад гурвалжилан зүсээд, таваглаад сервислэнэ.

No comments: