Орц:
* 6 ш огурцы
* ¼ стакан нарийхан, савхан болгож хэрчиж бэлтгэсэн лууван
* ¼ стакан сонгино
* 3 ш ногоон сонгино
* 2 стакан мангир, 2 см урттай хэрчиж бэлтгэсэн
* 2 ш сармис
* 1/4 стакан загасны тос
* 1 стакан чинжүү (hot pepper flakes)
* 1 амны халбага сахар
* 1 стакан давс
Бэлтгэх нь:
- Огурцыгоо угаагаад 2 талыг нь авч хаяна. Долоовор хурууны хэмжээтэй/урттай болгон (ерөнхийдөө 3 тэнцүү) хуваана. Ингэж хуваасан өргөст хэмхээ модон дээрээ уртааш нь хэвтүүлж байгаад хэрээслэн зүснэ. Гүйцэд хэрчихгүй шүү. Энэхүү үйлдэлийн хийсэний дараа нэг тал нь 4 салаалсан, нөгөө тал нь бүтэн огурцытэй болно.
- Дээрх маягаар бэлтгэсэн өргөст хэмхээ тал стакан давстай холиод 30 минут орчим байлгана.
- Томхон саванд 1/4 стакан загасны тос, тал стакан халуун, улаан чинжүү (hot pepper flakes), нухаж бэлтгэсэн 2 хумс сармис, 1 амны халбага сахараа холиод хутгана.
- 2 см орчим болгон хэрчсэн мангираа (2 стакан), 3 ш уртааш нь нэг хуваан 2 см урттай хэрчиж бэлтгэсэн ногоон сонгино, нарийхан хэрчиж бэлтгэсэн лууван, нарийхан хэрчсэн сонгино, 2 хумс сармистайгоо холино. Улаан чнжүүний бэлдмэл дээрээ нэмээд халбагаар нийцтэл сайтар хутгана.
- Өргөст хэмхээ шүүгээд, угаагаад резинен бээлий өмсөн бэлтгэсэн амтлагч, сонгиноны бэлдмэлээ өргөст хэмхний салаалсан хэсэг рүү чихээд, агаар оруулдаггүй саванд хийн хадгална. Ингэж бэлтгэсэн кимчиг тэр даруй идэй болно.
- Сервислэхдээ бүтнээр нь эсвэл зүсэгдээгүй хэсгийг тайран таваглаад сервислэж болно.
No comments:
Post a Comment