Friday, 19 December 2008

Луувангийн зутан шөл


Орц:

* 1 амны халбага чидун жимсний тос
* 2 амны халбага масло
* 1 ш дунд зэргийн сонгино, жижиглэн хэрчинэ
* 700 гр давжаа лууван, угаагаад, арилгаад хэрчиж бэлтгэнэ
* 6 стакан тахианы тунгалаг шөл
* 1 1/2 амны халбага карри
* 1/4-1/2 амттаны халбага улаан перц (cayenne pepper)
* давс
* 1 стакан зөөхий (sour cream)
* 6 ш мангир, 2-2.5 см урттай хэрчиж бэлтгэнэ

Бэлтгэх нь:
  1. Дунд зэргийн саванд чидун жимсний тосоо маслоны хамтаар хийж халаана.
  2. сонгино, луувангаа нэмээд галаа багасган 5 минут орчим хуурна. 4 стакан тахианы тунгалаг шөлөө нэмнэ. Карри, давсаар амтлана. 15 минут орчим буцалгана.
  3. Шөлөө блендэрдэнэ. Шөл маань өтгөн байвал үлдсэн тунгалаг шөлнөөсөө нэмнэ. 4. Гялгар уутанд зөөхийгөө хийгээд үзүүрийг нь жижигхэн тайрч бэлтгэнэ. Уутаа шахан шөлөн дээрээ дугуй зураад шүдний чигчилүүрээс дотроос нь гадагшаа эсвэл гаднаас нь дотогч зуран хэлбэр гаргаад хэрчиж бэлтгэсэн мангираараа чимэглээд сервислэнэ.

No comments: