Thursday, 18 December 2008

Clafoutis


Орц:

* 350 гр цангис жимс (cranberry), интоор (cherry), илжигэн чих (fig), чангаанз (apricot) хэрэглэж болно.
* 2 ш өндөг
* 1/4 стакан сахар
* 1/2 стакан сүү
* 1/2 стакан гурил
* 1 амттаны халбага ваниллины охь
* масло

Бэлтгэх нь:

  1. Зуухаа 200 градуст халааж бэлтгэнэ.
  2. Хэвээ маслоор тослоод угаагаад шүүж бэлтгэсэн жимсээ зулна.
  3. Өндгөө хутгана. Сахараа нэмээд өнгө нь цагаарч эхэлтэл хутгана.
  4. Ваниллины охь, сүүгээ нэмээд нийцтэл нь хутгана.
  5. Гурилаа нэмээд сайтар хутгаж нийцүүлээд зуурмагаа зулж бэлтгэсэн жимсэн дээрээ асгана.
  6. Халааж бэлтгэсэн зууханд хийн 25-30 минут жигнээд гаргаж ирээд хэрчин таваглаад нунтаг сахраар чимээд сервислэнэ.

No comments: