Saturday, 20 December 2008

Горгонзола бяслагтай улаан лоольтой пиццахан (Pizzette with Gorgonzola, Tomato and Basil)


Орц: (35 ш пиццахан)

* Пиццаны суурь
* 85 гр горгонзола бяслаг
* 85 гр давжаа лооль, 4 хувааж бэлтгэсэн
* 2 амттаны халбага чидун жимсний тос
* 1/4 стакан basil навч, урж бэлтгэсэн
* Давс, перц

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 250 градуст халааж бэлтгэнэ.
  2. Cуурь гурилаа 0.75 см орчим зузаантай илдэж бэлтгэнэ. 5 см орчим диаметртэй жигнэмэгний хэв байхгүй бол аягаар илдсэн гурилаа хэвлэнэ.
  3. Тостой цаас дэвсэж бэлтгэсэн тавцан дээр хэвлэж бэлтгэсэн суурьнуудаа өрж тавина.
  4. Гурван хуруугаа ашиглан бяслагаа базаж бэлтгэнэ. Гурил бүр дээр хуваан тарааж тавиад 1 лооль байрлуулна. Давс перцээр амтлана.
  5. Халааж бэлтгэсэн зуухандаа хийн 10-15 минут жигнэнэ.
  6. Гаргаж ирээд дээгүүр нь бага зэрэг чидун жимсний тос гүйлгээд, угаагаад, урж бэлтгэсэн basil-ын навчнуудаа тараан тавиад таваглан сервислэнэ.

No comments: