Oрц:(6 талх)
* 150 гр талхны гурил
* 50 гр кексний гурил
* 15 гр нунтаг сахар
* 1/4 амттаны халбага давс
* 1/2 амттаны халбага дрожж
* 130 мл сүү
* 15 гр давсгүй масло
Дотор нь:
* 30 гр масло, өрөөний темпратурт
* 2 хумс сармис, сайтар хэрчиж жиглэсэн
* 1 амттаны халбага хатаасан яншуй (parsley)
Бэлтгэх нь:
- Маслоноос бусад бүх орцоо холиод талхны машиндаа байрлуулна. Зуурах товчин дээр нь дараад 8 минут орчим нухна. Талхны машингүй бол нухсаар эвлүүлнэ. Масло нэмээд машинаар 30 минут орчим нухна.
- Машинаа зогсоогоод гурилаа гаргаж ирэн бөөрөнхий хэлбэрт оруулаад томхон саванд хийн 80 минут орчим хөөлгөнө.
- Бага зэрэг гурил цацсан тавцан дээр гурилаа гаргаж ирээд хэд хэдэн удаа зөөөлхөн нухаж хийх нь гаргаад 6 тэнцүү хуваана. Гялгар уутаар таглаад 15 минут орчим хөөлгөнө.
- Зуурмаг бүрээ гараараа зөөлөн дарж хавтгайлаад дотор нь зуйван хэлбэрт оруулан бэлтгэнэ.
- Тостой цаас дэвсэж бэлтгэсэн тавцан дээр хэлбэрт оруулж бэлтгэсэн зуурмагнуудаа байрлуулаад гялгар уут эсвэл чийгтэй алчуураар бүтээн 30 минут орчим байлгана.
- Масло, сармис, яншуйгаа холин нийцүүлж шанзыг бэлтгэнэ.
- 1 ш өндгийг 1 амны халбага устай холин бүх талхандаа багсны тусламжтайгаар түрхээд иртэй хутгаар уртааш нь зүсч бэлтгэсэн шанзаараа дүүргэнэ.
- 180 градуст халаасан зуухан хийн шаргалттал нь 12-15 минут жигнэнэ.
Эх сурвалж
No comments:
Post a Comment