Oрц: (4 порц)
* 1 1/2 стакан сүү
* 2/3 стакан нэмэх нь 1 амттаны халбага сахар
* 1-2 амны халбага амтлаагүй какао (unsweetened Dutch-process cocoa powder)
* 2 (5 орчим см) савх синнамон
* 7 см орчим жүржний хальс
* 10 ш хадаасан цэцэг (cloves)
* 2-2 1/2 стакан халуун хар кофе
* 1/4 стакан хүйтэн крем (heavy cream), чимэглэхэд
* Нунтаг синнамон, чимэглэхэд
* Какао, чимэглэхэд
Бэлтгэх нь:
- Дунд зэргийн саванд сүү, 2/3 стакан сахар, какаогоо холиод нийцүүлж хутгана.
- Савхан синнамон, жүржийн хальс, хадаасан цэцгээ нэмээд 2 минут орчим буцалгана. Жүржийн халисыг авна.
- Дунд зэргийн саванд кремээ үлдсэн сахарын хамтаар хутгасаар хөөсрүүлнэ.
- Кофегоо нэмээд, аяганыхаа амсрыг чийглээд какогоор бүрээд халуун какаогоо аягалаад хөөсрүлж бэлтгэсэн кремнээсээ халбагадан тавиад синнамоноор чимээд сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment