Friday, 19 December 2008

Амталж бэлтгэсэн халуун какао




Oрц: (4 порц)

* 1 1/2 стакан сүү
* 2/3 стакан нэмэх нь 1 амттаны халбага сахар
* 1-2 амны халбага амтлаагүй какао (unsweetened Dutch-process cocoa powder)
* 2 (5 орчим см) савх синнамон
* 7 см орчим жүржний хальс
* 10 ш хадаасан цэцэг (cloves)
* 2-2 1/2 стакан халуун хар кофе
* 1/4 стакан хүйтэн крем (heavy cream), чимэглэхэд
* Нунтаг синнамон, чимэглэхэд
* Какао, чимэглэхэд

Бэлтгэх нь:
  1. Дунд зэргийн саванд сүү, 2/3 стакан сахар, какаогоо холиод нийцүүлж хутгана.
  2. Савхан синнамон, жүржийн хальс, хадаасан цэцгээ нэмээд 2 минут орчим буцалгана. Жүржийн халисыг авна.
  3. Дунд зэргийн саванд кремээ үлдсэн сахарын хамтаар хутгасаар хөөсрүүлнэ.
  4. Кофегоо нэмээд, аяганыхаа амсрыг чийглээд какогоор бүрээд халуун какаогоо аягалаад хөөсрүлж бэлтгэсэн кремнээсээ халбагадан тавиад синнамоноор чимээд сервислэнэ.

No comments: