Орц:
* 1 кг орчим үхрийн хавирга, 3-4 хуваасан
* 5-6 ш шитакий мөөг (shiitake mushrooms), 4-6 цаг усанд дэвтээж бэлтгэсэн
* ус
* 8 хумс сармис
* 1 амны халбага бор сахар
* ½ амттаны халбага хар перц
* сожу эсвэл будааны дарс
* 2 ш ногоон сонгино
* тал сонгино
* 2 ш лууван
* 1-2 амны халбага гүнжидийн үр болон тос (sesame)
* 2 амны халбага эрдэнэшишийн сироп (corn syrup)
* 2 ш редиск (улаан лууван)
Бэлтгэх нь:
- Жижиглэн хуваасан хавиргаа нэг нэгээр нь салгаад, дагасан махыг 1-2 зүсч (хөндлөн буюу яснаас нь салгалгүйгээр) бэлтгэнэ. Хүйтэн усанд хийн 30 минут орчим байлгана, угаана.
- Томхон саванд хавиргануудаа хийн давахуйц хэмжээтэй халуун ус нэмж 5-10 минут буцалгана. Энэхүү үйлдэл нь илүүдэл өөх тосноос салгах, багасгах зорилготой.
- Хавиргаа шүүж аваад хавирга чанасан усаа асгана. Хүйтэн усаар чанасан хавиргаа угаана.
- Хавиргаа угааж цэвэрлэсэн томхон савандаа байрлуулаад өөр нэгэн саванд холиж бэлтгэсэн 2 стакан ус, 4 амны халбага цуу, 8 хумс сармис, тал сонгино, хэрчсэн, 1 амны халбага будааны дарс, 1 амны халбага бор сахарын уусмалаа нэмнэ.
- Дунд зэргийн гал дээр 20 минут орчим буцалгана.
- Буцлах явцад ногоогоо хэрчиж бэлтгэнэ. 2 ш лууван, 2 ш том редискээ (улаан лууван) 5 см орчим куб болгон хэрчээд, ирмэгийг хутгаар авч ширээний теннисний бөмбөг дайны бөмбөлөг болгоно.
- Усанд дэвтээж бэлтгэсэн мөөгөө угаагаад байт сайз (bite size) буюу аманд багтахуйц болгож хэрчинэ.
- 20 минут орчим буцалсан махаа/ясаа онгойлгоод хэрчиж бэлтгэсэн мөөг, бөмбөлөг болгож бэлтгэсэн 2 төрлийн луувангаа нэмнэ. Галаа зөөллөөд 1 цаг орчим буцалгана. Буцалгах явцдаа хааяа хааяа модон халбагаар хутгаж, доороо тунасан шүүсийг дээш нь гарган махан дээгүүр асгана.
- 1 цаг орчимын дараа махаа болсон эсэхийг шалгаад болсон бол 2 амны халбага эрдэнэшишин сироп, 1 амны халбага sesame тос, ½ амттаны халбага хар перц нэмээд галаа нэмж шүүсийг ууршиж, мах ногоог гялалзсан болтол хутган буцалгана.
- Бэлэн болсон галбижимээ ногоон сонгино, sesame үрээр чимэглээд таваглаад сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment