Орц: (12 порц)
* 8 амны халбага (115 гр) масло, жижиглэн хэрчсэн
* 170 гр шоколад (bittersweet эсвэл semisweet), жижиглэн хэрчсэн
* 1/4 стакан (25 гр) какао (unsweetened Dutch-process cocoa powder)
* 3 ш том өндөг
* 1 стакан (200 гр) сахар
* 1 амттаны халбага ваниллины охь
* 1 стакан (140 гр) гурил
* 1 стакан (100 гр) хуурсан хушига, хэрчсэн (хүсвэл)
* 1 стакан Dulce de Leche (эсвэл Cajeta)
Бэлтгэх нь:
- Зуухаа 175 градуст халаана.
- 20 см дөрвөлжин хэвийг мөнгөн цаасаар бүрж бэлтгэнэ. Бага зэрэг маслоор мөнгөн цаасан дээгүүрээ тослоно.
- Дунд зэргийн саванд масло хийн хайлуулна. Шоколадаа нэмээд зөөлөн гал дээр байнга хутган хайлуулна. Гал дээрээс аваад какогоо нэмэн нийцтэл хутгана.
- Өндгөө нэг нэгээр нэгэн, нэмэх бүрдээ сайтар хутгаж нийцүүлнэ. Сахар, ваниллинь охь, гурил дарааллаар орцоо нэмнэ. Хушига хэрэглэх бол нэмнэ.Нийцтэл хутгана.
- Зуурмагныхаа талыг хэвэндээ байрлуулаад жигд тараана. Ириснийхээ (Dulce de Leche) 1/3-г асгана, тараана. Үлдсэн зуурмагаа асгаад дээр нь үлдсэн ирисээ хэсэг хэсгээр тавина.
- Халаасан зууханд хийн болтол нь 35-45 минут жигнэнэ.
- Иристэй бровние 2 дахь өдөртөө илүү амттай болдог. 3 өдөр хөргөгчинд хадгалахад тохиромжтой.
No comments:
Post a Comment