Monday 29 December 2008

Хушигатай кекс


Орц:

* 100 гр жигнэмэг нунтагласан
* 50 гр хушига бага зэрэг хуураад, хэрчиж бэлтгэсэн
* 50 гр бор сахар
* 5 г кофе (instant coffee powder)
* 2.5 гр синнамон
* 50 гр масло

* 150 гр масло, зөөлрүүлсэн
* 100 гр сахар
* 2 ш өндөг
* тал амттаны халбага ваниллины охь
* чимх давс
* 200 гр кексний гурил
* 1 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 150 гр тараг

Бэлтгэх нь:
  1. Нунтаглаж бэлтгэсэн жигнэмэг, бор сахар, хэрчиж бэлтгэсэн хушига, синнамон, кофегоо холино. Жижиглэж хэрчсэн масло нэмээд гурван хурууныхаа өндгийг ашиглан бантагнаж бэлтгэнэ.
  2. Кексний гурилаа хөөлгөгч нунтагны хамтаар шигшиж бэлтгэнэ.
  3. 150 гр масло, 100 гр сахарны хамтаар цайрч, хөөсөртөл хутгаж бэлтгэнэ.
  4. Ваниллины охь, давсаа нэмээд нийцүүлэн хутгана.
  5. Өндгөө нэг нэгээр нэмэн нэмэх брдээ нийцтэл нь хутгана.
  6. Шигшиж бэлтгэсэн гурилаа нэмээд модон халбагаар нийцүүлэн хутгана.
  7. Таргаа 2-3 хуваан нэмээд нэмэх бүрдээ нийцүүлэн хутгана.
  8. 20 см голдоо нүхтэй дугуй хэвийг тослоод 1/3 хушиганы бэлдмэлийг тараан цацаж өгнө. Тал зуурмагаа нэмнэ. Үлдсэн хушиганы бэлдмэлээ нэмээд үлдсэн зуурмагаа үелүүлэн нэмнэ.
  9. 170 градуст халааж бэлтгэсэн зууханд хийн болтол нь (35-40 минут) жигнээд гаргаж 10 минут хэвэнд нь амараагаад хэвнээс нь гаргаж зүсээд сервислэнэ. Илүү гарсан кексээ өрөөний темпратурт хадгална.

No comments: