Sunday, 21 December 2008

Шоколадтай кекс, гурилгүй (Chocolate Decadence Cake)


Орц:

* 340 гр шоколад (semisweet chocolate chips)
* 112 гр unsweetened chocolate
* 340 гр масло, хайлуулсан
* 350 гр сахар
* 120 мл ус
* 7 ш өндөг
* 120 гр whipped cream

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 175 градуст халааж бэлтгэнэ. 25 см дугуй хэв тослоод, ёроолд нь тостой цаас дэвсэж бэлтгэнэ.
  2. Шоколадаа дөрвөлжилөн хуваагаад томхон саванд chocolate chips-ны хамтааар байрлуулна. Масло нэмнэ. 1 1/2 стакан сахараа устайгаа холиод буцалгаж хайлуулна. Хайлангуут шоколадны холимог дээрээ нэмээд шоколадыг хайлж нийцтэл хутгана.
  3. Өөр нэгэн саванд үлдсэн 1/4 стакан сахараа өндөгнүүдийн хамтаар өтгөрч, цагаартал нь хутгана. Шоколадан дээрээ нэмээд зөөлөн хутгаж нийцүүлнэ.
  4. Бэлэн болсон кексний бэлдмэлээ хэвэндээ юүлээд тавцан дээр байрлуулна. Тавцангаа усаар дүүргээд халааж бэлтгэсэн зуухандаа хийн 40-50 минут жигнэнэ.
  5. 40-50 минутын дараа зуухаа онгойлгоод кексээ гаргана. Халуун устан тавцангаа зууандаа үлдээгээд хөрөхөөр нь гаргаж цэвэрлэнэ.
  6. Кекс тань хөрсөн бол хэвтэй нь халуун усанд дүрээд хөмрүүлэн гаргаад, зүсээд, кремээр чимэглээд сервислэнэ.

No comments: