Friday, 26 December 2008

Тахиатай энчилада (Chicken Enchilada)



Орц:

* 4 ш арисгүй, ясгүй тахианы цээж (тал, 2 бүтэн)
* 1 ш сонгино, хэрчсэн
* 235 мл зөөхий (sour cream)
* 1 стакан үрсэн чеддар бяслаг (Cheddar cheese)
* 1 амны халбага хатаасан яншуй
* 1/2 амттаны халбага хатаасан oregano
* 1/2 амттаны халбага нунтаг хар перц (black pepper)
* 1/2 амттаны халбага давс
* 450 мл лоолийн соус (16 oz лаазанлсан tomato sauce)
* 1/2 стакан ус
* 1 амны халбага нунтаг улаан чинжүү (chili powder)
* 1/3 стакан ногоон чинжүү, хэрчсэн
* 1 хумс сармис, нухаж бэлтгэсэн
* 8 ш 25 см гурилын тортилла (flour tortillas)
* 350 гр (12 oz лаазалсан) taco sauce
* 3/4 сталан үрсэн чеддар бяслаг

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 175 градуст халааж бэлтгэнэ.
  2. Дунд зэргийн наалддаггүй хайруулын тавганд тахиагаа тосгүйгээр болтол нь шарна. Тахианаас гарсан тосыг асгана.
  3. Шарж болгосон тахиагаа дөрвөлхилөн хэрчээд буцааж мөн хайруулын тавгандаа хийнэ. Сонгино, зөөхий, 1 стакан чеддар бяслаг, яншуй, oregano хар перцээ нэмээд нийцүүлэн хутгана. Бяслагийг хайлтал халаана. Давс, лоолийн соус, ус, улаан перц, дөрвөлжилөн хэрчсэн ногоон перц, сармисаа нэмж нийцүүлнэ.
  4. Бүх тортиллагаа дэлгэж байгаад шанзаа тэнцүү хуваан голд нь байрлуулаад ороож хэвэндээ байрлуулна. Дээрээс нь лаазалсан тако соус (taco sauce) болон үлдсэн 3/4 стакан чеддар бяслагаа тэнцү тарааж цацна. Зуухандаа хийгээд 20 минут жигнэээд гаргаж 10 мунут орчим хөргөөд таваглан сервислэнэ.

No comments: