Орц:
* 4 ш арисгүй, ясгүй тахианы цээж (тал, 2 бүтэн)
* 1 ш сонгино, хэрчсэн
* 235 мл зөөхий (sour cream)
* 1 стакан үрсэн чеддар бяслаг (Cheddar cheese)
* 1 амны халбага хатаасан яншуй
* 1/2 амттаны халбага хатаасан oregano
* 1/2 амттаны халбага нунтаг хар перц (black pepper)
* 1/2 амттаны халбага давс
* 450 мл лоолийн соус (16 oz лаазанлсан tomato sauce)
* 1/2 стакан ус
* 1 амны халбага нунтаг улаан чинжүү (chili powder)
* 1/3 стакан ногоон чинжүү, хэрчсэн
* 1 хумс сармис, нухаж бэлтгэсэн
* 8 ш 25 см гурилын тортилла (flour tortillas)
* 350 гр (12 oz лаазалсан) taco sauce
* 3/4 сталан үрсэн чеддар бяслаг
Бэлтгэх нь:
- Зуухаа 175 градуст халааж бэлтгэнэ.
- Дунд зэргийн наалддаггүй хайруулын тавганд тахиагаа тосгүйгээр болтол нь шарна. Тахианаас гарсан тосыг асгана.
- Шарж болгосон тахиагаа дөрвөлхилөн хэрчээд буцааж мөн хайруулын тавгандаа хийнэ. Сонгино, зөөхий, 1 стакан чеддар бяслаг, яншуй, oregano хар перцээ нэмээд нийцүүлэн хутгана. Бяслагийг хайлтал халаана. Давс, лоолийн соус, ус, улаан перц, дөрвөлжилөн хэрчсэн ногоон перц, сармисаа нэмж нийцүүлнэ.
- Бүх тортиллагаа дэлгэж байгаад шанзаа тэнцүү хуваан голд нь байрлуулаад ороож хэвэндээ байрлуулна. Дээрээс нь лаазалсан тако соус (taco sauce) болон үлдсэн 3/4 стакан чеддар бяслагаа тэнцү тарааж цацна. Зуухандаа хийгээд 20 минут жигнэээд гаргаж 10 мунут орчим хөргөөд таваглан сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment