Monday, 22 December 2008

Aмталж хатаасан цагаан гаа (Crystilised /candied ginger)


Oрц:

* 500 гр цагаан гаа
* ус
* сахар

Бэлтгэх нь:
  1. Цагаан гаагаа аригаад, угаагаад, хэрчиж бэлтгэнэ.
  2. Хэрчиж бэлтгэсэн цагаан гаагаа саванд хийгээд дээрээс нь далдалахуйц ус нэмнэ.
  3. Зөөлөртөл нь 30 минут орчим буцалгаад шүүнэ.
  4. Чанаж болгосон цагаан гаагаа хэмжээд тэнцүү хэмжээний сахар бэлтгэнэ.
  5. Цагаан гаагаа буцаан савандаа хийгээд цагаан гаатай тэнцүү хэмжээний сахараа 3 амны халбага усны хамтаар нэмнэ. Байнга хутган буцалгана. Цагаан гаагаа тунгалаг болж, ихэнх шингэнийг ширгэтэл хуурна.
  6. Галаа багасгаад цагаан гаагаа хаттал зөөлөн гал дээр байнга хутган хуурна.
  7. Бэлэн болсон цагаан гаага хөргөөд бага зэрэг сахар нэмж хутгаад (сахаран бүрмэл) агаар оруулдаггүй саванд хийн 3 сар хүртэл хугацаатайгаар хадгална. Ингэж бэлтгэсэн цагаан гааг амттан, чихэр зэрэгт ашигладаг.

No comments: