Thursday, 25 December 2008

Scotcharoos


Oрц:

* 1 стакан эрдэнэшишийн сироп (light corn syrup)
* 1 стакан сахар
* 1 1/2 стакан газрын самарын нухаш/түрхлэг (peanut butter)
* 6 стакан crisp rice cereal
* 1/2 стакан butterscotch chips
* 1/2 стакан semisweet chocolate chips

Бэлтгэх нь:
  1. 22x33 см харьцаатай хэвийг ахиухан маслодаж бэлтгэнэ.
  2. Томхон саванд эрдэнэшишийн сироп, сахар, газрын самарын түрхлэгээ холиж нийцүүлнэ. Дунд зэргийн гал дээр тавин сахараа хайлтал байнга хутгана. Буцлангуут галаа унтраагаад crisp rice cereal-аа нэмээд хутгана.
  3. Бэлдмэлээ тослож бэлтгэсэн хэвэндээ хийгээд гараараа дарж тэгшлэна.
  4. Дунд зэргийн саванд chocolate chips-ээ butterscotch chips-тэйгээ холиод өөр нэгэн буцалж буй устай саван дээр тавин ууранд нь хайлуулна. Хайлсан шоколадаа хэвэнд байрлуулаа тэгшлэж бэлтгэсэн бэлдмэл дээрээ жигд тараан асгаад хөргөнө. Хөргөж бэлтгэсэн Scotcharoos-аа жижиглэн хуваагаад сервислэнэ.

No comments: