Thursday, 25 December 2008

Жүржээр амталж шарсан тахиа


Орц:

* 1.5 кг арисгүй, ясгүй тахианы мах (ястай бол 2 кг)
* 6 ш жүрж, арилгаад, үрийг нь аваад, хэрчиж бэлтгэсэн (эсвэл 2-3 стакан шинэхэн шахсан жүржийн шүүс)
* 1 ш сонгино, хэрчсэн
* 100 гр адобо соусанд дарсан чипотл чили, тал лааз (chipotle chili peppers in adobo)
* 3 хумс сармис, хэрчиж бэлтгэсэн
* 1/3 стакан хэрчсэн cilantro
* 1 амны халбага хэрчсэн rosemary навч, эсвэл 1 амттаны халбага хатаасан rosemary
* 1 амны халбага хэрчсэн ганга, эсвэл 1 амттаны халбага хатаасан
* 1 амны халбага marjoram эсвэл oregano, эсвэл 1 амттаны халбага хатаасан
* 1 амттаны халбага давс
* 2 амны халбага чидун жимсний тос
* яншуй, зүссэн жүрж (чимэглэхэд)

Бэлтгэх нь:
  1. Хэрчсэн жүрж, чипотл перц, сонгино, сармис, cilantro, rosemary, ганга, marjoram, мөн давсаа холиод блендэрдэнэ.
  2. Ясгүй тахиагаа уут эсвэл тостой цаасны завсар байрлуулж байгаад давтаж 1.2 см орчим зузаантай болгоно. Тахиан дээрээ жүржийн шүүсний бэлдмэлээ нэмээд таглаад хонуулна.
  3. Хайруулын тавганд оливийн тос нэмж халаагаад тахиануудаа нэмэн (зөөлөн сэгсэрч) тал бүрийг нь 5 минут шараад (дунд зэргийн гал дээр) таваглаад чимэглээд сервислэнэ.

No comments: