Орц:
* 1.5 кг арисгүй, ясгүй тахианы мах (ястай бол 2 кг)
* 6 ш жүрж, арилгаад, үрийг нь аваад, хэрчиж бэлтгэсэн (эсвэл 2-3 стакан шинэхэн шахсан жүржийн шүүс)
* 1 ш сонгино, хэрчсэн
* 100 гр адобо соусанд дарсан чипотл чили, тал лааз (chipotle chili peppers in adobo)
* 3 хумс сармис, хэрчиж бэлтгэсэн
* 1/3 стакан хэрчсэн cilantro
* 1 амны халбага хэрчсэн rosemary навч, эсвэл 1 амттаны халбага хатаасан rosemary
* 1 амны халбага хэрчсэн ганга, эсвэл 1 амттаны халбага хатаасан
* 1 амны халбага marjoram эсвэл oregano, эсвэл 1 амттаны халбага хатаасан
* 1 амттаны халбага давс
* 2 амны халбага чидун жимсний тос
* яншуй, зүссэн жүрж (чимэглэхэд)
Бэлтгэх нь:
- Хэрчсэн жүрж, чипотл перц, сонгино, сармис, cilantro, rosemary, ганга, marjoram, мөн давсаа холиод блендэрдэнэ.
- Ясгүй тахиагаа уут эсвэл тостой цаасны завсар байрлуулж байгаад давтаж 1.2 см орчим зузаантай болгоно. Тахиан дээрээ жүржийн шүүсний бэлдмэлээ нэмээд таглаад хонуулна.
- Хайруулын тавганд оливийн тос нэмж халаагаад тахиануудаа нэмэн (зөөлөн сэгсэрч) тал бүрийг нь 5 минут шараад (дунд зэргийн гал дээр) таваглаад чимэглээд сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment