Friday, 19 December 2008

Chicken á La King



Орц:

* 2 стакан тахианы мах
* 1 ш сонгино
* 1 ш жижиг ногоон перц
* 1 стакан цагаан хэрчсэн мөөг
* 2 амны халбага чидун жимсний тос
* 1/4 амттаны халбага хар перц
* 6 амны халбага гурил
* 1 стакан сүү
* 1/2 стакан крем (cream)
* 1 1/4 стакан тахианы тунгалаг шөл
* 1 ш улаан перц
* давс
* хар перц
* Тал стакан лаазалсан вандуй (хүсвэл)

Бэлтгэх нь:
  1. Ногоонуудаа бэлтгэж эхэлнэ. Сонгиноо арилгаа жижиг дөрвөлжин болгож хэрчинэ. Чинжүүнүүдээ үрийг нь гаргаад, угаагаад мөн ижил жижиглэн, дөрвөлжилөн хэрчинэ.
  2. Мөөгөө угаагаад, хэрчиж бэлтгэнэ. Тахианы махаа хэрчиж бэлтгэнэ. Вандуй хэрэглэж бол вандуйгаа шүгээд угааж бэлтгэнэ.
  3. Дунд зэргийн саванд тосоо хийгээд халаана. Сонгиноо нэмээд хэсэг хуураад чинжүү, мөөгөө нэмээд 4-5 минут хуураад гурилаа нэмнэ. Өөр нэгэн саванд тахиагаа хуурч зөөлөн борлуулна.
  4. Ногооны бэлдмэл дээрээ тахиагаа нэмээд хэсэг хуураад шингэн орцуудаа нэмнэ. Вандуйгаа давс перцээр амтлаад таваглан сервислэнэ.

No comments: