Wednesday 15 October 2008

Крем карамель



Орц:

* 1 1/2 стакан сүү
* 6 ш өндөгний шар
* амттаны халбага ваниллины охь (vanilla extract)
* 1 стакан cup half&half крем
* 1/2 стакан сахар
* жимсны чанамал эсвэл карамель

Бэлтгэх нь:
  1. Сүүгээ half&half кремтэйгээ холиод савны ирмэгээр хөөсөрч эхэлтэл халаана.
  2. Халаасан сүүн дээрээ ваниллины охь, сахараа нэмээд, сахараа хайлтал хутгана.
  3. Өндөгний шараа холигчоор цайртал нь хутгана.
  4. Өндөгний шардаа 3 халбага сүүг хутгангаа нэг удаад нэг халбагыг нэмсээр холих 2 орцныхоо төмпратуртыг ижил төвшинд аваачина. Халуун бүлээн сүүнээсээ нэг дор их хэмжээгээр нэмвэл өндөг маань болох тул анхаараарай.
  5. 8 ш ramekin-д (халуунд тэсвэртэй сав. Төрөл бүрийн хэмжээтэй байдаг.) чанамал эсвэл карамель-аасаа нэг нэг халбагийг хийгээд дээрээс нь нийцүүлж бэлтгэсэн сүүтэй бэлдмэлээ хувааж хийнэ.
  6. Дүүргэж бэлтгэсэн Ramekin-уудаа тавцан дээр тавиад, тавцангаа 1/2-р халуун ус дүүргээд 175 градуст халааж бэлтгэсэн зууханд 25 минут жигнэнэ.
  7. Хутгаар болсон эсэхийг нь шалгаад (болсон бол хутгаа дүрж үзэхэд хутга цэвэрхэн гарч ирэх ёстой.) гаргаж ирэн хэвэнд нь хэдэн минут байлгаж хөргөөд, хэвтэй нь хамт хөргөгчинд хийн 1-2 цаг хөргөнө. Сервислэхдээ жижиг тавган дээр хөмрүүлэн гаргаад чимэглэж сервислэнэ.

No comments: