Friday 24 October 2008

Буурцагны зутан шөл (Lentil)


Oрц:

* 1 стакан улаан буурцаг (lentil)
* 1 ш сонгино
* 1 ш лууван
* 2 амны халбага чидун жимсний тос
* 1.5 л ус
* 2 куб махны бульон
* давс
* 1 амны халбага гурил (гурил өтгөрүүлэх зорилгоор хэрэглэгддэг бөгөөд төмсөөр орлуулж болно.)
* Лимон
* улаан перц

Бэлтгэх нь:
  1. Тогоондоо тосоо хийж халаана. Жижиглэн хэрчсэн сонгиноо нэмээд хэсэг хуурна.
  2. Гурилаа нэмж хуурна. Гурилны оронд төмс хэрэглэхээр шийдсэн бол төмсөө аль болох жижиглэн хэрчиж нэмнэ.
  3. Луувангаа жижиглэн хэрчээд буурцагны хамтаар нэмнэ.
  4. Хүйтэн ус, бульоноо нэмээд давсаар амтлан буурцагыг зөөлөртөй цаг хэртэй буцалгана.
  5. Бэлэн болсон шөлөө гар блендрээр блендэрдээд аягалж нэг зүсэм лимон, улаан перцний хамтаар сервислэнэ.
Зүүлт

* Энэхүү буурцаг удаа болдог тул хүсвэл халуун усанд 20-30 минут дэвтээж хэрэглэж болно.
* Төмс хэрэглэсэн тохиолдолд заавал бүлээн эсвэл бүр халуун ус нэмж болох бөгөөд үхэр, хонины тунгалаг шөл эсвэл тахианы тунгалаг шөл хэрэглэж болно.
* Би ихэндхээ жижиглэн хэрчсэн төмс, сонгино, тунгалаг шөл, дэвтээсэн буурцагаа цугт нь хийж 30-аад минут буцалгадаг бөгөөд буурцгийг зөөлөрхөөр нь шүүж шүүгдэж үлдсэн бүхэл хэсгүүдийг халбагаар няцалдаг. Мэдээж заавал бяцалалгүйгээр аягалаад сервислэж болно.
* Сонгиноо хэсэг хуурсаны дараа 1-2 амны халбага улаан лоолийн паст нэмж илүү улаан шөл болгож болно.
* Идэхдээ лимоныг сэрээгээр хатгаж шахаж шүүсийг нь шөлөндөө хийгээд хутгаж халуунаар нь зооглоно.

No comments: