Орц:
* 225-230 гр хөөсөн чихэр (miniature marshmallows)
* 1 стакан + тавцан дээр цацах нунтаг сахар
* 2 амны халбага ус
* шар, шаргал (эсвэл улаан) хүнсний будаг
Бэлтгэх нь:
- Ус, хөөсөн чихэрээ халуунд тэсвэртэй том шилэн саванд хийгээд богино долгионы зууханд хийн өндөр дээр 1 минут жигнэнэ. Гаргаж ирээд хутгахад, хайлаагүй, том томоороо хөөсөн чихрүүд байвал дахиж 30-45 минут жигнэнэ.
- Гаргаж ирээд модон эсвэл резин хутгуураар хутгаж хайлуулна. Сахараа бага багаар нэмж зунгааралдсан, хутгаж болохгүй болтол хутгаж нийцүүлнэ.
- Ажиллах тавцан дээрээ нунтаг сахар цацаад зуурмагаа гаргаж ирнэ. Дотор нь бөөгнөрсөн сахрыг нийцтэл, хатуурч хэлбэрт орохуйц, илдэж болохуйц болтол нэмэгдэл сахар цацан нухна.
- Бэлэн болсон зуурмагаа 3 тэнцүү хуваагаад нэгийг нь цааш нь тавина. Үлдсэн зуурмагны нэг дээр шар, нөгөө дээр шаргал будаг 4-5 дусаана. Шаргал будаг байхгүй бол бага зэрэг улаан, бага зэрэг шар будаг холиж шаргал өнгө гаргаж авна. Энэхүү чихрийг шар, шаргал, цагаан өнгөөр бэлтгэдэг уламжлалтай ч ногоон, цагаан, цэнхэр гээд хүссэн өнгөө хэрэглэж болно. Заавал 3 гэлтгүй 2 өнгөөр бэлтгэхэд гэмгүй.
- Зуурмагийг тус тусад нь шар, шаргал болтол нь нухна.
- Хангалттай том тавцантай бол дээгүүр нь нунтаг сахар тараан цацаад бэлдмэл бүрээ бууз, баншны гурил бэлтгэж буй мэт сувина. Тавцан тань жижиг бол зуурмаг бүрийг 2 хуваан нийт 6 хэсэг болгож байгаад сувиж болно. Хэр урт сувих нь хэр хэмжээтэй чихэр хийх гэж байгаагаас тань шалтгаална. Гэхдээ 0.8-1 см диаметртэй сувибал зохимжтой.
- Сувих ажил дуусахад ойролцоо урттай, ойролцоо диаметртэй 3 эсвэл өнгө бүрээс 2 нийт 6 бэлдмэлтэй болно.
- Сувисан бэлдмэлүүдээ зэрэгцүүлэн тавиад наалдахгүй байгаа бол нойтон багсны тусламжтайгаар наах талуудыг багахан чийглээд наана. Энэхүү үйлдлийн эцэст чихэрээ гурвалжилан хэрчиж эхлэнэ.
- Хавтгай чихэр бэлтгэхийг хүсвэл нааж бэлтгэсэн 3 өнгөтэй туузаа зөөлөн дарж илдээд зүснэ.
- Ингэж бэлтгэсэн чихэрээ тавцан дээр нь хэсэг байлгаж бага зэрэг хатаагаад сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment