Орц: (4 хүний)
* 1 кг орчим leek
* 4 ш тахианы цээжний цул мах
* 1/2 амны халбага чидун жимсний тос
* 2 1/2 амны халбага масло
* 1/3 стакан хуурай цагаан дарс
* 1/3 стакан тахианы тунгалаг шөл
* 1/3 стакан heavy cream
Бэлтгэх нь:
- Тахианы цээжний махаа кублэн хэрчиж бэлтгэнэ. Хүсвэл бүтнээр нь хэрэглэж болно.
- Чидун жимсний тосоо 1/2 халбага маслийн хамтаар халаагаад тахиагаа нэмж борлотол нь хуурна.
- Тахиагаа тавган дээр гаргаад тахиа шарсан хайруулын тавгандаа дарсаа нэмж, ширгэж/ууршиж 2-3 амны халбага болтол, буцалгана. Ёроолд нь наалдсан бор зүйлийг хусаж буцалж буй дарсанд уусгана.
- Ууршиж багассан дарсан дээрээ хэрчиж бэлтгэсэн leek-ээ үлдсэн 2 амны халбага маслын хамтаар нэмж давс перцээр амтлан лийкээ (leek) зөөлөртөл таглаж болгоно.
- Тахианы тунгалаг шөлөө нэмээд дээр нь тахиагаа тавиж, лийк болон тахиагаа гүйцэд болтол 8 минут орчим жигнэнэ.
- Гаргаж ирээд тахиагаа тавган дээр гаргаад, heavy cream-ээ лийкэн дээрээ нэмээд өтгөртөл нь 1-2 минут буцалгана. Давс перцээр амтлана.
- Лийк-ээ шүүснийх ньь хамтаар таваглаад дээр нь тахиагаа тавиж сервилэнэ.
2 comments:
liik liik, what is liik?
Туркээр pirasa гээд байдаг даа, сонгино (томооо ногоон сонгино шиг) маягын ногоо...
Post a Comment