Tuesday, 28 October 2008

Leek-тэй бэлтгэсэн тахиа



Орц: (4 хүний)

* 1 кг орчим leek
* 4 ш тахианы цээжний цул мах
* 1/2 амны халбага чидун жимсний тос
* 2 1/2 амны халбага масло
* 1/3 стакан хуурай цагаан дарс
* 1/3 стакан тахианы тунгалаг шөл
* 1/3 стакан heavy cream

Бэлтгэх нь:
  1. Тахианы цээжний махаа кублэн хэрчиж бэлтгэнэ. Хүсвэл бүтнээр нь хэрэглэж болно.
  2. Чидун жимсний тосоо 1/2 халбага маслийн хамтаар халаагаад тахиагаа нэмж борлотол нь хуурна.
  3. Тахиагаа тавган дээр гаргаад тахиа шарсан хайруулын тавгандаа дарсаа нэмж, ширгэж/ууршиж 2-3 амны халбага болтол, буцалгана. Ёроолд нь наалдсан бор зүйлийг хусаж буцалж буй дарсанд уусгана.
  4. Ууршиж багассан дарсан дээрээ хэрчиж бэлтгэсэн leek-ээ үлдсэн 2 амны халбага маслын хамтаар нэмж давс перцээр амтлан лийкээ (leek) зөөлөртөл таглаж болгоно.
  5. Тахианы тунгалаг шөлөө нэмээд дээр нь тахиагаа тавиж, лийк болон тахиагаа гүйцэд болтол 8 минут орчим жигнэнэ.
  6. Гаргаж ирээд тахиагаа тавган дээр гаргаад, heavy cream-ээ лийкэн дээрээ нэмээд өтгөртөл нь 1-2 минут буцалгана. Давс перцээр амтлана.
  7. Лийк-ээ шүүснийх ньь хамтаар таваглаад дээр нь тахиагаа тавиж сервилэнэ.

2 comments:

Номинговь said...

liik liik, what is liik?

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Туркээр pirasa гээд байдаг даа, сонгино (томооо ногоон сонгино шиг) маягын ногоо...