Friday 10 October 2008

Амталсан чанасан, өндөг (deviled egg)


Ази маягаар амталсан, чанасан өндөг

* ногоон сонгино
* сармис
* цагаан гаа
* цуу
* халуун соус (hot sauce)
* яншуй (чимэглэх)
* майонез


Оливоор амталсан, чанасан өндөг

Орц:

* Олив, үрийг нь гаргаж хэрчиж бэлтгэнэ
* Халуун соус (hot sauce)
* үрсэн сонгино (жижиглэж хэрчээд хэрэглэж болно.)
* дарсан огурцы, жижиглэн хэрчсэн
* яншуй
* гич
* майонез



ham-аар амталсан чанасан өндөг

* ham (хиам-аар орлуулж болно)
* сонгино
* майонез
* яншуй
* дарсан огурцы, хэрчсэн
* Халуун соус (hot sauce)
* гич

Бэлтгэх нь:
  1. Чанасан өндгөө арилгаад голоор нь зүснэ. Өндөгний уургийг жижиг халбагаар ухаж гаргаад нэг саванд хийнэ.
  2. Сонгосон, амталж чанасан өндөгнийхөө орцуудыг хүссэн хэмжээгээрээ (вкусандаа тааруулан) бэлтгээд, жижиглэж хэрчээд өндөгний шар дээр нэмнэ. Бага зэрэг майонез, гичээр амтлаад сайтар хутгана.
  3. Амталж бэлтгэсэн өндөгний шараа халбага эсвэл крем шахагч ашиглан өндөгний цагаанд шахаад серсвислэнэ.
Зүүлт

* Өөрийн хүссэн орцуудаа бага зэрэг майонезаар зуураад, өөрийн нэрийн амталсан, чанасан өндөг бэлтгэж болно.

2 comments:

Anonymous said...

их сайхан харагдаж байна шүү.өндгөөр бас ийм гоё юм хийж болно гэхээр сайхан байна. thanks:) :)

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Хялбархан амттай үзэмжтэй зууш шүү заавал туршиж үзээрэй :)