Monday, 6 October 2008

Даршилсан өндөг



Орц:

* 12 ш өндөг
* 1 ш том сонгино
* 1 стакан уксус
* 1 стакан ус
* 1/4 стакан нунтаг сахар
* 1/2 амттаны халбага далайн давс
* 1/2 амттаны халбага холимог даршлах амтлагч (mixed pickling spices)

Бэлтгэх нь:
  1. Өндгөө чанаад, сойгоод, хальслана.
  2. Сонгиноо арилгаад хэрчиж бэлтгэнэ. Даршлах амтлагчаа цайны шүүлтүүр дээр байрлуулна. Эсвэл марль ашиглан уут бэлтгэж амтлагчаа хийнэ.
  3. Ус, уксус, сахараа нэг саванд хийж буцалгана. Амтлагчаа 40 секунд орчим байлгаад гаргана.
  4. Өндөг сонгиноо ариутгаж бэлтгэсэн шилэн саванд үелүүлэн өрнө. Шингэнээ нэмээд таглаж хөргөгчинд хадгална. Ингэж бэлтгэсэн өндгийг 6 сар орчим хадгалж болно.
Зүүлт

* Ус, уксусны холимогтоо хүрэн манжин хэрчиж хийн ягаан өндөг даршилж болно.
* Pickling spice нь лаврын навч, синнамон, сармис, гичний үр, бөөрөнхий хар перц, allspice, cardamom, coriander, цагаан гаа зэрэг амтлагчуудын холимог. Америкт дүрдэг цай маягаар бэлтгэсэн зардаг байна.

No comments: