Орц:
* 500 гр буржгар байцаа (kale)
* 1 амны халбага чидун жимсний тос
* 2 хумс сармис, бяцлаад хэрчсэн
* 1 лимоны хальс, үрсэн (zest)
* 2 амттаны халбага нимбэгнний шүүс
* 1 амны халбага зөгийн бал
* 1 1/2 амттаны халбага давс
* 1/4 амттаны халбага хар перц
* 1/2 стакан ус (хэрэгтэй бол)
* 1/2 амттаны халбага улаан чинжүү (red pepper flake)
* 1 амны халбага sesame үр
Бэлтгэх нь:
- Тосоо томхон саванд хийж халаана.
- Сармис, нимбэгний хальс, нимбэгний шүүс, зөгийн бал дарааллаар нэмээд угааж голыг нь авч бэлтгэсэн байцаануудаа нэмнэ. Бүх байцаагаа амтлагч, тосоор бүрэхийн тулд сайтар хутгаж, эргүүлж тойруулах хэрэгтэй.
- Давс, перцээр амтлана.
- Байцаа болоод гүн ногоон өнгөтэй болохоор халуун ногоо, sesame үрээ нэмнэ. Өөрийн ус, шүүсэндээ болохгүй түлэгдэх шинжтэл болбол бага зэрэг ус нэмнэ. Сайтар хутгаад тавган дээр тавин сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment