Thursday, 30 October 2008

Амталж хуурсан буржгар байцаа ( sautéed kale )



Орц:

* 500 гр буржгар байцаа (kale)
* 1 амны халбага чидун жимсний тос
* 2 хумс сармис, бяцлаад хэрчсэн
* 1 лимоны хальс, үрсэн (zest)
* 2 амттаны халбага нимбэгнний шүүс
* 1 амны халбага зөгийн бал
* 1 1/2 амттаны халбага давс
* 1/4 амттаны халбага хар перц
* 1/2 стакан ус (хэрэгтэй бол)
* 1/2 амттаны халбага улаан чинжүү (red pepper flake)
* 1 амны халбага sesame үр

Бэлтгэх нь:
  1. Тосоо томхон саванд хийж халаана.
  2. Сармис, нимбэгний хальс, нимбэгний шүүс, зөгийн бал дарааллаар нэмээд угааж голыг нь авч бэлтгэсэн байцаануудаа нэмнэ. Бүх байцаагаа амтлагч, тосоор бүрэхийн тулд сайтар хутгаж, эргүүлж тойруулах хэрэгтэй.
  3. Давс, перцээр амтлана.
  4. Байцаа болоод гүн ногоон өнгөтэй болохоор халуун ногоо, sesame үрээ нэмнэ. Өөрийн ус, шүүсэндээ болохгүй түлэгдэх шинжтэл болбол бага зэрэг ус нэмнэ. Сайтар хутгаад тавган дээр тавин сервислэнэ.

No comments: