Орц:
* 4 ш, том, тахианы цээжний цул мах
* 55 гр масло
* 300 гр лийк, жижиглэн хэрчсэн
* 5 мл (1 амттаны халбага) лаймны хальс (lime zest)
* давс, хар перц
* 120 мл цагаан дарс
* 120 мл тахианы тунгалаг шөл
* 120 мл крем (double/heavy cream)
* 15 мл (1 амны халбага)лаймны шүүс (lime juice)
Бэлтгэх нь:
- Тахианы цээжээ хэвтүүлж байгаад хамгийн зузаан хэсгийг нь нимгэлэн, тэнцүүлж зүснэ.
- Тал масло хайлуулаад лийк, лаймны халисаа нэмнэ. Байнга хутгаад 15-20 минут жигнэж зөөлрүүлнэ.
- Лийкээ өөр саванд султгаж аваад давс, перцээр амтлаж хөргөнө.
- Зүсэж далбайлгасан тахианыхаа ирмэг дээр лийкнээ 4 хувааж байрлуулаад орооно. Ирмэгийг хулсан шороор шорлож задрахгүй болгоно.
- Үлдсэн масло хайлуулаад ороож бэлтгэсэн тахиагаа борлотол нь шарна.
- Дарс, тунгалаг шөлөө нэмээд буцалгана. Таглаад 10 минут орчим буцалгана. 5 дахь минутанд тахагаа эргүүлнэ.
- Цоорхой халбагаар тахиагаа гаргаад таглаатай саванд хийж халуунаар нь хадгална. Үлдсэн шингэнийг буцалгаж тал болтол нь ууршуулна.
- Кремээ нэмээд дахин тал болтол нь буцалгаад лаймны шүүсээ нэмээд давс, перцээр амтлана.
- Шороо тахианы цээжнээс сугалж гаргаад тахиагаа тавган дээр тавиж зүсэн, дээгүүр нь ууршуулж бэлтгэсэн сүүмсээ тараан асгаад жигнэсэн ногоо, чанаж эсвэл нухсан төмстэй сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment