Tuesday 14 October 2008

Тахианы Киев


Орц:

* 115 гр масло
* 1 амттаны халбага хатаасан яншуй
* 1 амттаны халбага хатаасан tarragon
* 1 амттаны халбага давс нэмэх нь тахиа амтлах давс
* 1/4 амттаны халбага хар перц, тахиа амтлахад нэмэгдэл хар перц
* 4 ш ясгүй, хальсгүй тахианы цээжний мах (2 тахианы)
* 2 том өндөг 1 амны халбага устай хольсон
* 2 стакан талхны үйрмэг (сухарь)+1/4 стакан дотор нь
* ургамалын тос

Бэлтгэх нь:
  1. Масло, яншуй, tarragon, 1 амттаны халбага давс, 1/4 амттаны халбага хар перцээ холиж сайтар нийшүүлнэ.
  2. Гялгар уутанд модны тайрдас хэлбэрт оруулан ороогоод гадуур нь тостой цаасаар ороон хөлдөөгчиндөө байрлуулна. Маслыг царцтал 15-20 минут хүлээнэ.
  3. Тахианыхаа цээжийг гялгар уутны завсар байрлуулаад жигд зузаантай болгож давтана. Давтаж бэлдсэн тахиануудаа давс перцээр амтлана.
  4. Тахианы цээж бүрийг гялгар уутан дээр байрлуулаад, голд маслоны бэлдмэлийн 1/4-г 1 амны халбага талхны үйрмэгтэй байрлуулна. Гялгар уутыг ашиглан тахианы махьг модны тайрдас хэлбэрт оруулан чангахан орооно. Тахианы мах ямар нэгэн байдлаар цухуйх ёсгүй.
  5. нгэж бэлтгэсэн тахиагаа хөргөгчинд 2-10 цаг байлгана.
  6. Өндгөө устай холино. Өөр нэгэн саванд талхны үйрмэгиййг байрлуулна. Хайруулын тавганд тос хийж халаана.
  7. Тахиагаа эхлээд өндгөнд дүрээд талханд өнхрүүлээд наасан хэсгээ доош нь харуулан халаасан тостой хайруулы тавгандаа байрлуулна. Бүх тал нь шаргалтаад, тахианы дотоод темпратур 75 хүрэхэд тахиагаа гаргаж хэрээстэй төмөр дээр тавин 5-10 минут илүүдэл тосыг нь шүүгээд сервислэнэ.

No comments: