Tuesday 14 October 2008

Эрдэнэ шиш



Хадгалах:

* Эрдэнэ шишийг удаан хугацаагаар хадгалахад тохиромжгүй бөгөөд 1 дусал нимбэгний шүүс, 2 дусал цайруулагчтай (Bleech) усанд хийж 15 минут байлгаад гаргаж, арчиж хуурайлаад, агаар оруулахгүйгээр битүү ороож хөргөгчинд хийвал 14 хүртэл хоног амтаа хадгалдаг байна.


Бэлтгэх нь:

* Eрдэнэшишee гаднах хальсын хамтаар 2 амны халбага сахартай халуун усанд 60 секунд байлгаад гаргаж ирэн 175 градуст халаасан зууханд хийн 30 минут жигнээд масло түрхэн иднэ.
* Ус буцалгаад хальстай эрдэнэшишээ нэмээд 10 минут буцалгана. 10 минутын эцэст гаргаж ирээд хальслаад масло давсаар амтлан иднэ.


Кремтэй эрдэнэшиш (Сreamy сorn)

Орц:

* 8 ш эрдэнэшиш
* 2 амны халбага сахар
* 1 амны халбага гурил
* давс, хар перц
* 1 стакан heavy cream
* 1/2 стакан хүйтэн ус
* 2 амны халбага bacon-ы тос
* 1 амны халбага масло

Бэлтгэх нь:
  1. Үзүүрийг нь тайрч бэлтгэсэн эрдэнэшишээ зүсч голоос нь салгана. Хутганыхаа хойд талаад голыг нь сөргүүлэн сүүг нь гаргана.
  2. Сахар гурил, давс, перцээ холиод эрдэнэшиш дээрээ нэмнэ. Усаа, кремийн хамтаар нэмээд хутгаж нийцүүлнэ.
  3. Томхон саванд bacon-ы тосоо хийж халаана. Эрдэнэшиштэй холимогоо нэмнэ. Галаа багасгаад хааяа хааяа хутгасаар, зөөлөртөл нь, 30 минут хэртэй, буцалгана.
  4. Сервислэхээсээ өмнө масло нэмнэ.
Орц:

* 1/2 сонгино хэрчсэн
* 1 амны халбага масло
* 2 чимх давс
* 8 ш эрдэнэшиш
* 1 мөчир rosemary (хүсвэл)
* 1 амны халбага сахар
* 1/4 амттаны халбага turmeric (хүсвэл)
* 2 амны халбага шар эрдэнэшишийн гурил (cornmeal)
* 1 стакан heavy cream
* хар перц

Бэлтгэх нь:
  1. Дунд зэргийн гал дээр масло, хэрчсэн сонгиноо нэмж бага зэрэг давс цацаад, сонгиныг үл ялиг тунгалаг болтол нь хуурна.
  2. Том саванд үзүүрийг нь тайрч бэлтгэсэн эрдэнэшишээ зүсч голоос нь салгана. Хутганыхаа хойд талаад голыг нь сөргүүлэн сүүг нь гаргана.
  3. Сонгино дээрээ эрдэнэ шишээ нэмнэ. Эрдэнэшишээс гарсан шүүс бага зэрэг өтгөртөл нь буцалгана. Rosemary-гаа нэмнэ. Сахар, turmeric-ээ тарааж цацна. 2 минутын турш хутгана. Эрдэнэшишийн гурилаа нэмнэ. Stir constantly for about 2 minutes. Кремээ нэмээд эрдэнэшишээ зөөлөтөл нь 2-3 минут буцалгана. Rosemary-г гаргаж аваад, хар перцээр амтлаад сервислэнэ. Ингэж бэлтгэсэн эрдэнэшишийг дангаар нь идэж болохын зэрэгцээ шарсан, хуурсан махан хоолны хачир болгож болно.

No comments: