Хадгалах:
* Эрдэнэ шишийг удаан хугацаагаар хадгалахад тохиромжгүй бөгөөд 1 дусал нимбэгний шүүс, 2 дусал цайруулагчтай (Bleech) усанд хийж 15 минут байлгаад гаргаж, арчиж хуурайлаад, агаар оруулахгүйгээр битүү ороож хөргөгчинд хийвал 14 хүртэл хоног амтаа хадгалдаг байна.
Бэлтгэх нь:
* Eрдэнэшишee гаднах хальсын хамтаар 2 амны халбага сахартай халуун усанд 60 секунд байлгаад гаргаж ирэн 175 градуст халаасан зууханд хийн 30 минут жигнээд масло түрхэн иднэ.
* Ус буцалгаад хальстай эрдэнэшишээ нэмээд 10 минут буцалгана. 10 минутын эцэст гаргаж ирээд хальслаад масло давсаар амтлан иднэ.
Кремтэй эрдэнэшиш (Сreamy сorn)
Орц:
* 8 ш эрдэнэшиш
* 2 амны халбага сахар
* 1 амны халбага гурил
* давс, хар перц
* 1 стакан heavy cream
* 1/2 стакан хүйтэн ус
* 2 амны халбага bacon-ы тос
* 1 амны халбага масло
Бэлтгэх нь:
- Үзүүрийг нь тайрч бэлтгэсэн эрдэнэшишээ зүсч голоос нь салгана. Хутганыхаа хойд талаад голыг нь сөргүүлэн сүүг нь гаргана.
- Сахар гурил, давс, перцээ холиод эрдэнэшиш дээрээ нэмнэ. Усаа, кремийн хамтаар нэмээд хутгаж нийцүүлнэ.
- Томхон саванд bacon-ы тосоо хийж халаана. Эрдэнэшиштэй холимогоо нэмнэ. Галаа багасгаад хааяа хааяа хутгасаар, зөөлөртөл нь, 30 минут хэртэй, буцалгана.
- Сервислэхээсээ өмнө масло нэмнэ.
* 1/2 сонгино хэрчсэн
* 1 амны халбага масло
* 2 чимх давс
* 8 ш эрдэнэшиш
* 1 мөчир rosemary (хүсвэл)
* 1 амны халбага сахар
* 1/4 амттаны халбага turmeric (хүсвэл)
* 2 амны халбага шар эрдэнэшишийн гурил (cornmeal)
* 1 стакан heavy cream
* хар перц
Бэлтгэх нь:
- Дунд зэргийн гал дээр масло, хэрчсэн сонгиноо нэмж бага зэрэг давс цацаад, сонгиныг үл ялиг тунгалаг болтол нь хуурна.
- Том саванд үзүүрийг нь тайрч бэлтгэсэн эрдэнэшишээ зүсч голоос нь салгана. Хутганыхаа хойд талаад голыг нь сөргүүлэн сүүг нь гаргана.
- Сонгино дээрээ эрдэнэ шишээ нэмнэ. Эрдэнэшишээс гарсан шүүс бага зэрэг өтгөртөл нь буцалгана. Rosemary-гаа нэмнэ. Сахар, turmeric-ээ тарааж цацна. 2 минутын турш хутгана. Эрдэнэшишийн гурилаа нэмнэ. Stir constantly for about 2 minutes. Кремээ нэмээд эрдэнэшишээ зөөлөтөл нь 2-3 минут буцалгана. Rosemary-г гаргаж аваад, хар перцээр амтлаад сервислэнэ. Ингэж бэлтгэсэн эрдэнэшишийг дангаар нь идэж болохын зэрэгцээ шарсан, хуурсан махан хоолны хачир болгож болно.
No comments:
Post a Comment