Friday 10 October 2008

Энэтхэг маягаар дарсан сармис



Орц:

* 1 1/2 стакан сармисны хумс, арилгасан
* 1 амны халбага гичний үр
* 2 амттаны халбага нунтаг corriander
* 1 амттаны халбага cumin
* 1 амттаны халбага улаан перц (chili flakes)
* 1/2 амттаны халбага turmeric
* 2 1/2 амттаны халбага давс
* 2 амттаны халбага бор сахар
* 1/4 стакан будааны цуу (rice vinegar)
* 1/4 стакан ургамалын тос

Бэлтгэх нь:
  1. Тосоо саванд хийж халаана.
  2. Гичний үрээ нэмээд задартал нь минут хэртэй шарна.
  3. Самирсаа нэмээд 3-5 минут хуурна. Давсаа нэмнэ.
  4. Үлдсэн амтлагчаа нэмээд амтлагчуудыг өрөө дүүрэн үнэртэж эхэлтэл нь,1 минут хэртэй, хуурна.
  5. Эцэст нь сахар, цуугаа нэмээд буцалгана. Галаа унтраагаад хөргөөд ариутгаж бэлтгэсэн шилэнд хийж хөргөгчинд хадгална. Ингэж бэлтгэсэн сармис 3-4 долоо хоног амт чанараа алдахгүй.
Зүүлт

* Ингэж бэлтгэсэн сармисыг дангаар эсвэл хоолны хачир болгон, талхан дээр түрхэж, сүүмс, соус зэрэгт амт нэмэх зорилготойгоор ашиглаж болно.

No comments: