Monday, 13 October 2008

Махан ороомог (Braciole)




Орц:

* 1 хумс сармис
* 1 амны халбага яншуй (Parsley)
* 1 амны халбага oregano
* 1 амны халбага rosemary
* 1 амны халбага ганга (thyme)
* 1/3 стакан пармежан бяслаг
* 2 ш өндөг
* 1 1/4 стакан амталж шарсан/хатаасан талх (croutons)
* 450 гр цул мах (flank skirt)
* Канола эсвэл газрын самрын тос (peanut oil)
* Давс
* Перц
* 3 стакан улаан лоолийн соус

Бэлтгэх нь:
  1. Сармис, амтлагчууд, хатаасан талх, бяслаг, өндгөө роботоор холино.
  2. Махаа дэлгэж тавиад татаж бэлтгэсэн дотоод орцоо дээр нь жигд тарааж тавиад, давс перцээр амтлаад гал тогооны утсаар задрахгүй болтол нь уяна.
  3. Уяаатай чигээр нь өрөөний темпратудт 15-20 минут байлгана.
  4. Ороомгоо канола эсвэл газрын самрын тосоор тослоод бага зэрэг давс цацаад, халаасан хайруулын тавган дээр тал бүрийг нь борлуулна.
  5. Борлуулж бэлтгэсэн ороомгоо тавцан дээр тавиад 3 стакан соусаа нэмээд таглаж 175 градуст халаасан зууханд 35 минут жигнэнэ.
  6. Бэлэн болсон ороомгоо хэрчээд бага зэрэг улаан лоолийн соус тусаасан тавган дээр тавиж сервислэнэ.
"Good Eats" цуврал "Fit To Be Tied" хэсгээс.

No comments: