Friday, 10 October 2008

Шарсан, дарсан өргөст хэмх


Орц:

* дарсан өргөст хэмх (уртааш нь 4 хувааж бэлтгэсэн)
* buttermilk
* эрдэнэ шишийн гурил (corn meal)
* газрын самрын тос
* 1 амны халбага давс

Бэлтгэх нь:
  1. Эрдэншишийн гурилаа давстай холино.
  2. Өргөст хэмхээ уртааш нь 4 хуваана. Салфеткан дээр өрж тавиад ороож (шахалгүйгээр) арчина.
  3. Хуурайлж бэлтгэсэн өргөст хэмхээ buttermilk-ндээ дүрээд гаргаж ирэн эрдэнэ шишийн гуриландаа өнхрүүлнэ. Буцаагаад buttermilk-ндээ дүрээд дахиж гуландаа өнхрүүлээд халаасан тосонд хийж шарна.
  4. Шаргалтсан өргөст хэмхээ гаргаж ирээд хэрээстэй авцан дээр тавиж 3-5 минут илүүдэл тосыг шавхраад, жижиг тавганд horseradish sauce хийж хажууд нь тавиад сервислэнэ.

No comments: