Tuesday 14 October 2008

Жигнэсэн броколи



Oрц:

* 500 гр орчим броколи
* 1/3 стакан ус
* 2 амны халбага масло
* давс
* хар перц

Бэлтгэх нь:
  1. Броколигоо угаагаад цэцэг, ишийг нь салгана. Ишийг хуруу зузаантай хэрчиж бэлтгэнэ.
  2. Хайруулын тавганы ёроолд хэчиж бэлтгэсэн ишнүүдээ өрөөд усаа нэмнэ. Бага зэрэг давсаар амтлаад цэцгүүдийг тараан нэмээд, таглаж, ширүүн гал дээр 3 минут, зөөлөн гал дээр 3 минут, нийт 6 минут жигнэнэ.
  3. 6 минутын эцэст галаа унтраагаад масло нэмээд давс хар перцээр амтлаад сервислэнэ. Ингэж бэлтгэсэн броколиг дангаар нь идэж болохын зэрэгцээ шарсан, хуурсан махан хоолны хачир болгож болно.

No comments: