Орц:
* 1 стакан ус
* 1 стакан алимны цуу (+ 1/2 стакан champagne vinegar)
* 1 1/2 стакан сахар (1/2 стакан сахар)
* 1/2 сонгино
* 2 ш дунд зэргийн өргөст хэмх
* чимх давс (2 амны халбага + 2 амттаны халбага давс)
* 1/2 амны халбага гичний үр (1 амттаны халбага)
* 1/2 амттаны халбага celery үр (1 амттаны халбага)
* 1/2 амттаны халбага pickling spice (1 амттаны халбага)
* 1/2 амттаны халбага turmeric (1/4 амттаны халбага)
* (4 хумс сармис, бяцалсан)
Бэлтгэх нь:
Өргөст хэмхийг sweet, sour 2 хувилбараар бэлтгэж болох бөгөөд sour огурцы дарахаар шийдсэн бол орцуудаас ард нь хаалтанд байгаа хэмжээсээр хэрэглэнэ.
- Сонгино өргөст хэмхээ хэрчиээд ариутгасан шилэнд хийж бэлтгэнэ. Sour бэлтгэхээр шийдсэн бол бяцалсан сармисаа нэмнэ.
- Ус, давс, сахар, цуу, амтлагчуудаа нэмээд 4 минут буцалгана.
- Шингэнээ өргөст хэмхэн дээрээ нэмээд хөргөж, таглан хөргөгчинд хийж хадгална. 7 хоногийн дараа хэрэглэвэл амт чанар нь тогтсон байна. Ингэж бэлтгэсэн огурцыг 2 сар хэртэй хадгалахад тохиромжтой.
No comments:
Post a Comment