Wednesday, 22 October 2008

Тахиатай будааны агшаамал, шөл (chicken porridge)





Орц:

* 1 стакан будаа
* 10 стакан ус
* 3 см хэрийн урттай цагаан гаа (ginger root) нимгэлэн хэрчсэн
* 2 ш сонгино, жижиглэн хэрчсэн (shallot)
* 200 гр тахианы шул мах, хэрчсэн
* 1 дөрвөлжин тахианы бульон эсвэл давс
* ногоон сонгино

Бэлтгэх нь:
  1. Будаагаа угаагаад усаа нэмж зөөлөн гал дээр буцалгана.
  2. Давс, тахиа, цагаан гаа, сонгиноо нэмээд будаагаа зөөлөрч, нялцайтал буцалгана.
  3. Аягалаад дээр нь хэрчиж бэлтгэсэн ногоон сонгино цацаж, хажууд нь халуун соустай (chili sauce) сервислэнэ.

No comments: