Saturday 4 October 2008

Даршилсан улаан сонгино



Орц:

* 3/4 стакан (180 мл) уксус
* 3 амны халбага сахар (50 гр)
* 1 чимх давс
* 1 ш лаврын навч
* 5 ш allspice berries
* 5 хумс сармис
* 1 ш жижиг хатаасан чили перц (Chile pepper)
* 1 ш том улаан сонгино, арилгаад нимгэлэн хэрчсэн

Бэлтгэх нь:
  1. Жижиг ган саванд уксус, сахар, давс, амтлагчуудаа еинжүүний хамтаар хийж буцалгана.
  2. Хэрчсэн сонгиноо нэмээд галаа багасгана. 30 секунд буцалгаад гал дэрээс авч хөргөнө.
  3. Сонгиноо, шүүсний хамтаар шилэнд юүлээд хэрэглэтэлэ хөргөгчинд хадгална.

Зүүлт

* Хэд хэдэн сар хадгалахад тохиромжтой ч хийсэн долоо хоногтоо илүү амтта байдаг.

http://www.davidlebovitz.com/-оос орчуулан тавив.

Өөр нэгэн арга

Орц:

* 1 ш улаан сонгино
* 1/4 стакан (60 мл) хэрчсэн мангир
* 1 стакан (250 мл) сахар
* 1 стакан (250 мл) улаан дарсны цуу

Бэлтгэх нь:
  1. Дунд зэргийн саванд сахар цуугаа хийнэ. Сахарыг хайлтал зөөлөн гал дээр буцалгана.
  2. Сонгино нэмээд жижиг ариутгасан шилэн саванд хийж хөргөөд хөргөгчинд хийж 12-24 цаг байлгана. Шилээ хааяа хааяа сэгсрэх хэрэгтэй.
  3. Сервислэхээсээ өмнө шүүгээд бага зэрэ мангиртай холино.

Inn Chef (innchef.com)-оос

Өөр нэгэн арга

Орц:

* 1 ш том сонгино
* 1/4 стакан улаан дарсны цуу
* 1 амны халбага зөгийн бал
* 2 амны халбага оливийн тос
* 1 амны халбага cilantro
* давс
* перц

Бэлтгэх нь:
  1. Бүх орцоо холиод аяганд хийж давс перцээр амтлана. Өрөөний темпратурт 1 цаг байлгана. 1 цагийн дараа хүсвэл хэрэглээд хүсвэл хөрөгчинд хийж хадгална.
Bobby Flay - foodtv.com

Өөр нэгэн арга

Орц:

* 1 стакан буцалсан ус
* 1 ш дунд зэргийн улаан сонгино, хагас цагиргалан хэрчсэн
* 1 шинэхэн habanero таллаад, цагаан эд, үрийг нь гаргаж,нарийхан хэрчсэн
* 1/4 стакан шинэхэн шарсан жүржний шүүс
* 1/4 стакан шинэхэн шахсан lime шүүс
* 1 амттаны халбага хатаасан oregano
* 1/2 аттаны халбага давс

Бэлтгэх нь:
  1. Халуун усаа сонгино дээрээ нэмээд 10 минут хэртэй зөөлөртөл нь байлгана.
  2. Зөөлөрсөн сонгиноо шүүгээд бусад орцоо нэмнэ. Ингэж бэлтгэсэн сонгиныг таглаад хөргөгчинд долоо хоног хадгалж болно.
epicurious.com-оос

No comments: