Wednesday 29 October 2008

Акоори (Akoori)-Парси маягаар амталж шарсан өндөг



Орц:

* 8 ш өндөг, бага зэрэг хутгаж нийцүүлсэн
* 2 ш жижиг сонгино, жижиглэн хэрчсэн
* 1 см орчим урттай цагаан гаа, хэрчиж бэлтгэсэн
* 4 хумс сармис
* 4 амны халбага хэрчсэн Хятад яншуй
* чимх давс
* 3 амттаны халбага масло

Бэлтгэх нь:
  1. Масло хайлуулаад жижиглэн хэрчсэн сонгиноо нэмнэ. Борлотол нь хуураад сармис, цагаан гаагаа нэмнэ.
  2. Хутгаж нийцүүлсэн өндгөө давсаар амтлаад хайруулын таваг руугаа шилжүүлнэ.
  3. Зөөлөн гал дээр хутгаж болгоно.
  4. Хэрчиж бэлтгэсэн яншуйгаа нэмээд тост эсвэл шарсан төмстэй сервислэнэ.

No comments: