Орц:
* 1 амны халбага канола тос
* 1 амттаны халбага cumin seed
* 1 амттаны халбага повоор (coriander seed)
* 2 амттаны халбага карри (curry powder)
* 1 амттаны халбага хэрчсэн цагаан гаа
* 1 хумс сармис, бяцалсан
* 1 ш цэцэгт байцааны цэцэг
* 1 стакан ус
* 1 стакан будааны цуу
* 1/2 стакан алимны цуу
* 3 амны халбага сахар
* 1 амттаны халбага давс (pickling salt)
Бэлтгэх нь:
- Тосоо халаана. cumin seed, повоор, карри, цагаан гаа, сармисаа нэмээд амтагчууд маань үнэртэж эхэлтэл хуурна.
- Угаагаад хэрчиж бэлтгэсэн цацагт байцааны цэцгүүдээ нэмээд зөөлөртөл нь хуурна.
- Ус, цуунуудаа холиод, сахар, давсаа нэмнэ. Таглаад сахар давсыг уустал сэгсрэнэ.
- Хөргөсөн цэцэгт байцаагаа амтлагчуудынх нь хамтаар шилэнд султгаад дээрээс нь уусмалаа нэмнэ. Таглаад, хөргөгчинд 2-7 хоног байлгасаны эцэст сервислэхэд бэлэн болно.
No comments:
Post a Comment