Oрц:
* 680 гр лууван, арилгаад хэрчсэн
* 1 ш сонгино, хэрчсэн
* 2 ш жүржийн шүүс, үрсэн хальс
* 30 гр масло
* 1.5 амттаны халбага нунтаг coriander
* 1 л ногооны тунгалаг шөл
* 175 мл крем
* давс
* перц
Бэлтгэх нь:
- Масло хайлуулаад сонгино, лууван, жүржийн хальсаа нэмээд амтлагчуудаа нэмнэ.
- Ногооны тунгалаг шөлөө, жүржийн шүүсний хамтаар нэмээд зөөлөн гал дээр ногонуудыг зөөлөртөл буцалгана.
- Гал блендрээр блендэрдээд кремээ нэмж буцалгалгүйгээр халаагаад аягалж кремээр чимэглээд сервислэнэ.
* 750 гр лууван, хэрчсэн
* 1 ш том төмс, арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* 500 мл ногооны тунгалаг шөл
* 1 амттаны халбага хэрчсэн шинэхэн цагаан гаа
* 250 мл жүржийн шүүс
* 125 гр тараг
* 1 атга coriander/ciantro навч (Хятад яншуй гэх нь бий.)
Бэлтгэх нь:
- Лууван, төмс, тунгалаг шөл, цагаан гаагаа нэг саванд хийгээд ширүүн гал дээр буцалгаад, галаа багасган, зөөлөн гал дээр 15-20 минут, таглаатай чигээр, ногоонуудыг зөөлөртөл нь буцалгана.
- Шөлөө бага зэрэг хөргөөд гаар блендрээр блендэрдэнэ. Жүржийн шүүсээ блендэрдэж байх явцдаа бага багаар нэмнэ.
- Шөлөө халаагаад аягалж дээгүүр нь крем гүйлгээд Хятад яншуйгаар чимэглээд сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment