Wednesday, 29 October 2008

Лууван, жүржийн зутан шөл



Oрц:

* 680 гр лууван, арилгаад хэрчсэн
* 1 ш сонгино, хэрчсэн
* 2 ш жүржийн шүүс, үрсэн хальс
* 30 гр масло
* 1.5 амттаны халбага нунтаг coriander
* 1 л ногооны тунгалаг шөл
* 175 мл крем
* давс
* перц

Бэлтгэх нь:
  1. Масло хайлуулаад сонгино, лууван, жүржийн хальсаа нэмээд амтлагчуудаа нэмнэ.
  2. Ногооны тунгалаг шөлөө, жүржийн шүүсний хамтаар нэмээд зөөлөн гал дээр ногонуудыг зөөлөртөл буцалгана.
  3. Гал блендрээр блендэрдээд кремээ нэмж буцалгалгүйгээр халаагаад аягалж кремээр чимэглээд сервислэнэ.
Орц: 4 хүний (Жингээ барих эсвэл турахыг хүссэн хүмүүст зориулсан хувилбар, 140 ккал)

* 750 гр лууван, хэрчсэн
* 1 ш том төмс, арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* 500 мл ногооны тунгалаг шөл
* 1 амттаны халбага хэрчсэн шинэхэн цагаан гаа
* 250 мл жүржийн шүүс
* 125 гр тараг
* 1 атга coriander/ciantro навч (Хятад яншуй гэх нь бий.)

Бэлтгэх нь:
  1. Лууван, төмс, тунгалаг шөл, цагаан гаагаа нэг саванд хийгээд ширүүн гал дээр буцалгаад, галаа багасган, зөөлөн гал дээр 15-20 минут, таглаатай чигээр, ногоонуудыг зөөлөртөл нь буцалгана.
  2. Шөлөө бага зэрэг хөргөөд гаар блендрээр блендэрдэнэ. Жүржийн шүүсээ блендэрдэж байх явцдаа бага багаар нэмнэ.
  3. Шөлөө халаагаад аягалж дээгүүр нь крем гүйлгээд Хятад яншуйгаар чимэглээд сервислэнэ.

No comments: