Tuesday, 28 October 2008

Лийк, төмсний зутан шөл



Орц:

* 2 ш том лийк
* 30 гр масло
* 1 ш жижиг сонгино
* 1 сармисны хумс
* 1 амттаны халбага cumin
* давс
* хар перц
* 650 гр төмс
* 500 мл тахиа эсвэл ногооны тунгалаг шөл
* 60 мл крем
* сервислэхэд нэмэгдэл крем
* хэрчсэн амтлагчууд (herbs)

Бэлтгэх нь:
  1. Лийкээ хэвтүүлээд үзүүрийн гүн ногоон хэсгийг хэрчиж хаяна. Уртааш нь голоор нь зүсээд давхрага бүрийг сөргүүлэн угааж давхрага бүрт агуулагдах шороог нь гаргана.
  2. Масло хайлуулна. Жижиглэн хэрчсэн сонгино, лийкээ нэмээд зөөлөртөл нь 3 минут орчим хутгана.
  3. Бяцалж жижиглэн хэрчсэн сармис, cumin, хар перцээ нэмээд 1 минут хэртэй хутгана.
  4. Жижиглэн хэрчсэн төмс, тунгалаг шөлөө нэмнэ. Галаа нэмж буцалгаад, галаа зөөллөн таглаж 25-30 минут буцалгана. Амсаж үзээд хэрэгтэй гэж үзвэл давс нэмнэ.
  5. 30 минутын эцэст төмс зөөлөрсөн байх болно. Гар блендрээр блендэрдээр аягалан крем дусаагаад хэрчиж бэлтгэсэн шинэхэн амтлагчаа цацаж сервислэнэ.

No comments: