Thursday 16 October 2008

Итали маягаар амталсан талхны үйрмэг (Italian seasoned bread crumbs)




Орц:

* талх
* 1/4 стакан пармежан бяслаг (Parmesan cheese)
* 2 амны халбага хатаасан яншуй
* 1 амттаны халбага хатаасан oregano
* 1 амттаны халбага хатаасан basil
* 1 амттаны халбага сармисны нунтаг (garlic powder)
* 1 амттаны халбага сонгины нунтаг (onion powder)

Бэлтгэх нь:
  1. Хоносон талхнуудаа хэрчээд 120 градуст халаасан зууханд хийн 15 минут хэртэй байлгаж хатаана.
  2. Робот эсвэл блендэр бүр аль аль нь байхгүй бол ганжингаа ашиглан хатаасан талхаа нунтаглана. Давхар уутанд хийж байгаад эргүүлж тойруулан сайтар илдэхэд л хангалттай.
  3. Итали маягаар амталсан талхны үйрмэг хэрэг болонгуут дээрх маягаар үйрүүлэн бэлтгээд, уут, саванд хийж хадгалсан үйрмэгнээсээ 2 стаканыг дээрх амтлагч орцуудтай холин нийцүүлээд хэрэглэхэд бэлэн болно.
  4. Ийм маягаар амталж бэлтгэсэн талхны үйрмэгийг агаар оруулдаггүй сав, шилэнд хийн хөргөгчинд 2 сар хүртэл хадгалж болно.

1 comment:

Anonymous said...

үнэхээр гоё блог байна, цаг заваа гаргаж ийм гоё жоруудыг оруулж өгсөнд маш их баярлалаа. нилээн хэдэн хоол туршиж үзлээ үнэхээр гоё болж байна. дахин дахин баярлалаа