Tuesday, 12 August 2008

Дэр (kissenkuchen)



Орц:

* 300 гр хөлдөөсөн улаан жимс (Бөөрөлзгөнө...)
* 250 гр масло
* 220 гр сахар
* 4 ш өндөг
* 340 гр гурил
* 100 гр цагаан шоколад
* 7 гр ваниллин
* 10 гр хөөлгөгч нунтаг
* хүсвэл лимоны хальс (үрсэн)

Дээр нь:

* 30-40 гр шоколад (хайлуулж бэлтгэнэ)
Бэлтгэх нь:
  1. Жимсээ хайлуулана. цагаан шоколадаа хайлуулна. Зуухаа 180 градуст халаана.
  2. Масло холигчоор сайтар холино. Сахар, ваниллин, хэрэглэх бол лимоны үрсэн хальсаа нэмнэ. Өндгөө нэг нэгээр нь нэмэн хутгана.
  3. Зуурмаг маань нйцэхээр нь шоколадаа нэмнэ.
  4. Өөр нэгэн саванд гурил, хөөлгөгч нутгаа шигшиж бэлтгэнэ.
  5. Тавцангаа сайтар тослож бэлтгэнэ. Зуурмагныхаа 2/3-ыг асгана. Хөргөгчинд хийнэ. 6. Улаан жимсээ нухна. Жимсний нухашаа шүүж үлдээсэн зуурмагтаа хийнэ. Сайтар холино.
  6. Тавцан дээрх зуурмагаа хутгаар хүссэн хэмжээндээ зүснэ.
  7. Улаан зуурмагаа крем шахагчинд хийж хутгаар зүссэн мөрөөрөө шахна.
  8. Халаасан зуухандаа хийж болтол нь шарна.
  9. Кексээ сайтар хөрсөний дараа дээгүүр нь хайлуулсан шоколадаар хэрнэ. (Шоколадаа хайлуулаад жижиг уутанд хийж уутныхаа нэг үзүүрийг тайран хэрэглэнэ.)
Жор Dr. Oetker’in Tassenkuchen&Schüttelkuchen номноос.
Эх сурвалж

No comments: