Tuesday, 26 August 2008

Sigara Börek-Тамхин боорцог :)


Oрц:

* 1 илдүүр Yufka, Phyllo/fillo dough (маш нимгэн илдээд, нэг талыг нь хайраад угааж, хатаасан гурил, сонин сонсогдож байгаа биз.) жор энд
* 100 гр Feta бяслаг/Beyaz peynir (Турк Beyaz peynir-г давстай усанд дарсан байдаг болохоор давс хэрэглэх хэрэггүй байдаг.)
* яншуй (parsley)
* бага хэмжээний рашаан
* 1 өндөгний шар
* хар перц
* давс
* 1 хумс сармис
* шарах тос

Бэлтгэх нь:
  1. Бяслагаа сайтар угаагаад нухна. Хэрчиж бэлтгэсэн яншуйгаа нэмнэ. Холино. Бага зэрэг давс, хар перцээр амтлана. Өндөгний шараа нэмнэ. Нийцтэл нь хутгана. Рашаанаа нэмнэ. Нийцтэл нь хутгана.
  2. Нимгэн гурилаа голоор нь хуваагаад давхарлана. Дахин таллаад, давхарлаад дахиж нэг хуваагаад 8 хэсэг гурвалжин гурилтай болно.
  3. Гурилаа өргөн талыг өөр лүүгээ харуулан урдаа байрлуулаад, ирмэгээс нь 1,5-2 см хэрийн зайтай бяслагтай бэлдмэлээсээ тавина. 2 талаас нь бяслагтай бэлдмлээ давуулан нугалаад хоосон үлдээсэн ирмэгээ бас бяслаган дээрээ тавина. Энэ байдлаас үзүүр лүү чадах чинээгээрэ чанга ороогоод үзүүрийг усанд дүрж наана.
  4. Ийм маягаар бүх оорцоо дуусгаад халааж бэлтгэсэн тосонд шарж бүлээнээр нь сервислэнэ.
Зүүлт:

* Энэхүү боорцогны бяслаган бэлдмэлийг зөвхөн бяслаг яншуй холин бэлтгэх нь бий. Хүн бүр өөрийн вкуст тааруулан бэлтгэж болох жор юм.
* Зааван фета бяслаг гэлтгүй сосик, хиам зэргийг нарийхан хэрчиж гурилныхаа голд байрлуулаад ороод тосонд шараад сервислэж болно.
видео өөр нэгэн видео

2 comments: