Tuesday 26 August 2008

Кофетой, самартай жигнэмэг


Alice Medrich-ын Pure Dessert номноос.

Орц:

* 2 стакан гурил
* 1 стакан самар
* 3/4 cтакан сахар
* 1/4 цайны халбага давс
* 2 амны халбага татсан кофе + 45ш кофень үр (чимэглэхэд)
* 210 гр масло, хөргөгчинд хадгалсан
* 1.5 цайны халбага ваниллины охь

Бэлтгэх нь:
  1. Гурил, самар, давс, сахараа роботонд хийгээд нунтаглана.
  2. Кофегоо нэмээд үргэлжилүүлэнэ.
  3. Дараа нь жижиглэн хэрчсэн масло нэмээд бүx орцыг нийцтэл нь хутгана.
  4. Ваниллины охио нэмнэ.
  5. Зуурмагаа тостой цаасанд ороогоод хөргөгчинд хийж хамгийн багадаа 2 цаг амраана.
  6. Зуухаа 180 градуст халаана.
  7. Зуурмагаа хагас см зузаантай илдэж хэвлэнэ. Хооронд нь 3 см зайтай өрнө. Голд нь нэг нэг кофены үр зөөлөн дарж байрлуулаад зуухандаа хийж болтол нь (14-16 минут) жигнэнэ. Бэлэн болсон жигнэмэгээ тавцан дээр нь хэсэг хөргөөд (халуун дээр нь авбал бутарч унах магадлалтай тул болгоомжтой байгаарай.) авч сервислэнэ.
Жинхэнэ жигнэмэгний зургийг CafeFernando

No comments: