Thursday, 14 August 2008

Улаан лоольтой, фета (Feta cheese) бяслагтай киш


Pâte Brisée (Давстай тарны зуурмаг)

Орц:

* 1 1/4 стакан гурил
* 1/2 цайны халбага давс
* 150 гр масло, дөрвөлжилөн хэрчсэн
* 2 амны халбага хүйтэн ус

Бэлтгэх нь:
  1. Масло дөрвөлжлөн хэрчээд 10 минут хөлдөөгчинд байлгана.
  2. Нэг саванд давс, гурилаа хийгээд холино.
  3. Масло нэмнэ. Том том элсэн ширхэг шиг болтол нь сэрээний тусламжтайгаар холино.
  4. Хүйтэн усаа нэмнэ. 2 хуруугаараа чимхэхэд хэлбэрт ордог болтол холино.
  5. Гурилаа тостой цаасанд ороогоод хамгийн багадаа 1 цаг хөргөгчинд амраана.

Тартанд


Орц:

* Pâte Brisée, хөргөгчинд хамгийн багадаа 1 цаг амраасан
* 1 1/4 стакан фета бяслаг (сүүгээ хөөрүүлээд ганц хоёр дусал лимон хийж гашилгана. Ээдмийг гүзээ даавуугаар шүүж аваад сайтар шахаж шар усыг гаргахад Фета маань бэлэн болно.)
* 35-40 ш давжаа улаан лооль
* 2 амны халбага оливийн тос
* ганга (Thyme)
* Давс, хар перц

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 225 градуст халаана.
  2. 23 см тартны хэвийг тослон гурилан зуурмагаа (гялгар уутанд хийн элдэж болох бөгөөд хуруунуудаараа зөөлөн дарж тарааж ч болно) байрлуулна.
  3. Жижиглэж бэлтгэсэн бяслагаа зуурмаг дээрээ тараана.
  4. Вкусаараа давс, хар перц нэмж амтлана.
  5. Давжаа лоолиудаа өрнө.
  6. Зуухныхаа халууныг 200 градус болгон багасгана.
  7. Нэг амны халбага оливийн тос тарааж асгаад зуухандаа хийж 35-40 минут жигнэнэ.
  8. Зуухаа онгойлгоод гангаа нэмээд дахин 10-аад минут жигнэнэ.
  9. Тартаа гаргаж ирээд үлдсэн оливийн тосоо тарааж асгаад сервислэхэд бэлэн боллоо.

No comments: