Wednesday 20 August 2008

Вишнатай Сорбет


Орц:

* 450 гр вишна
* 1 1/2 стакан сахар
* 1 стакан ус
* 1 лимоны шүүс

Бэлтгэх нь:
  1. Сахар, усаа дунд зэргийн саванд хийж 2 стакан болж ширгэтэл нь (ойролцоогоор 5 минут) буцалгана. Өрөөний темпратурт хэсэг хөргөсөний дараа хөргөгчинд хийнэ.
  2. Вишнагаа блендэрдээр том сав рүү шүүнэ. Шүүгдэж үлдсэн жимсний үлдэгдэлийг модон халбаганы хойд талаар бяцалж аль болох их шүүс гаргана. 1 Лимоны шүүсээ нэмэхэд ойролцоогоор 2 стакан болж байх ёстой. Сахартал сиропноосоо 1 стаканыг вишнан дээрээ нэмээд хөргөгчинд хийж 3 цаг хэртэй байлгана.
  3. 3 цагийн эцэст хөлдөөгчнөөсөө бэлдмэлээ гаргахад дээгүүр нь зузаавтар жимсний үлдэгдэл хөлдсөн байх болно. Энэ давхаргыг аваад хаях хэрэгтэй.
  4. Энэхүү бэлдмэлээ зайрмагны машиндаа машины зааврын дагуу хийгээд, холино.
  5. Бэлэн болсон сорбетээ хэтэрхий гүнзгий биш, таглатай хуванцар саванд хийгээд таглаж хамгийн багадаа 5 цаг хөлдөөгчинд байлгасаны эцэст сервислэхэд бэлэн болно.

No comments: