Thursday 14 August 2008

Бриёш Тарт


Орц:

* бриёшийн зуурмаг (талыг хэрэглэнэ. Гэхдээ тал орцоор зуурахаар өтгөн шингэн нь таарахгүй зовлонтой байдаг тул 1 орцоор зуурмаг зуураад хуваан хэрэглэсэн нь дээр байдаг)
* 1 ш өндөг
* 2 амны халбага ус
* 160 гр хар шоколад
* 3/4 стакан крем (heavy cream)
* 2 стакан гүзээлзгэнэ/бөөрөлзгөнө (хүссэн жимсээ хэрэглэж болно)

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 200 градуст халаана.
  2. Эхлээд ганашаа бэлдэнэ. Шоколадаа жижиглэн хэрчинэ. Дунд зэргийн саванд кремээ буцалгана. Галаа унтраагаад шоколадаа нэмнэ. Шоколадаа хайлтал хутгана. Өрөөний темпратурт тавиж хөргөнө. Ганашаа хөрсөний дараа таглан хөргөгчинд 3-4 өдөр хадгалж болно. Ингэж хадгалсан тохиолдолд халуун устай саванд савтай нь хийж ганашаа зөөлрүүлээд хэрэглэнэ.
  3. 23 см хэвээ тослож бэлтгэнэ.
  4. Зуурмагаа илдэнэ. Хэвэндээ тааруулж тавиад илүү гарсан гурилыг зүсч авна. Тэрхүү зуурмагаа 9-10 хуваан бөөрөнхийлөөд хэвнийхээ гадуур хооронд нь 1 см зайтай өрнө.
  5. Өрөөний темпратурт 2-3 цаг хөөлгөнө. жижиг бөмбөлөгүүдийн хоорондох зай тагларсан байх болно. Аяганд 1 өндөг 2 амны халбага усаа холиод багсны тусламжтайгаар бриёш дээрээ зөөлөн түрхэнэ.
  6. Зуухандаа хийн шаргалттал нь (ойролцоогоор 25 минут) шарна. Болсоных нь дараа гаргаад хөргөнө. Хөрсөнийх нь дараа хэвнээсээ гаргаад сервисний таваг дээр байрлуулна.
  7. Хэрэв бриёш тань хэт их хөөсөн байвал халбага, хутганы тусламжтайгаар овойсон хэсгийг тэгшлэнэ.
  8. Ганаш маань хөрөөд шоколадний крем дайтай өтгөрсөн байх ёстой. Хэрвээ бриёшо зууханд хйхээс өмнө шоколад маань шингэн юм шиг арагдаж байвал хөргөгчинд хийж хөргөж болно.
  9. Өтгөрсөн ганашаа тартныхаа голд асгаад жимсээрээ чимээд сервислэхэд бэлэн боллоо.
Cafefernando

No comments: